18 / 04 / 2024

Berlin-Brandenburg Uluslararası Havalimanı tamamlanamıyor! 

Berlin-Brandenburg Uluslararası Havalimanı tamamlanamıyor! 

Almanya Tegel Havalimanı yerine yapılması planlanan Berlin-Brandenburg Uluslararası Havalimanı hala inşaat halinde. Üzerinden 13 yıl geçmesine rağmen havalimanında çalışmalar bitmiyor. 



2006 yılından Almanya'daki Tegel Havalimanı yerine yapılması plananan Berlin-Brandenburg Uluslararası Havalimanı hayalet bir mekan halinde. Açılışı daha önce 5 kez ertelenen havalimanı 2019 yılında da faaliyete geçirilemedi.  

Yeni Şafak Gazetesi'nde yer alan habere göre, Berlin-Brandenburg Uluslararası Havalimanı'nın 2012 yılında hizmete açılması planlanıyordu. Milyonlarca euroya mal olan havalimanı Almanlar için ulusal travmaya dönüştü.Havalimanın, terminal kapılarından kablo tesisatına, düzeltilmesi gereken 500 binden fazla teknik hatası bulunuyor.

Ayrıca, Alman basını, yapımına 13 yıl önce başlanan Berlin-Brandenburg Havalimanı'nın 2020 yılında yapılması planlanan açılışının da tehlikede olduğu açıkladı. Havalimanı bünyesinde bulunan demiryolu hattında bir 'hayalet tren', tüneli havalandırmak için günde bir kez sefer yapıyor. Havalimanındaki otel henüz hiç müşteri ağırlamadı. Otelin çekirdek personeli odaların tozunu alıyor, boruları çalıştırmak için çeşmeleri açıp kapatıyor.

Açılış davetiyeleri elde kaldı

2012 yılında açlışı duyurulan havalimanın açlış davetiyeleri elde kaldı. Açılıştan önce inşaat şirketleri yapısal sorunlara dikkat çektiler. Davetiyeler gönderildi ancak binaya yangın güvenliği ruhsatını verecek olan yerel makam, yangın dedektörlerinin ve otomatik acil çıkış kapılarının çalışmadığını fark etti. Sorun için geçici çözümler icat edildi. 

Belediye Başkanı Wowereit ile diğer yerel ve bölgesel yetkililer, bir basın toplantısı düzenleyerek açılışın iptal edildiğini duyurdu. Projenin yeni sorumlusu Hartmut Mehdorn, yanlış ampullerden hatalı tesisata 550 bin kalem hatadan oluşan bir liste çıkardı. Yüzlerce kilometrelik kablo tesisatı yeniden döşendi. Bu yüzden havalimanının maliyeti katlanarak arttı.


Almanlar İstanbul'da havalimanı yatırımı için fırsat kolluyor!


Geri Dön