24 / 04 / 2024

Berlin Havalimanı

Berlin Havalimanı

Almanya Tegel Havalimanı yerine yapılması planlanan Berlin-Brandenburg Uluslararası Havalimanı hala inşaat halinde. Üzerinden 13 yıl geçmesine rağmen havalimanında çalışmalar bitmiyor. 

Berlin Havalimanı'nın inşaatı durduruldu!

Almanya’nın yıllardan beri çaba gösterdiği Berlin havalimanı projesi suya düştü. Maliyeti beş misline çıkaran finansman hatalarından sonra, mühendislik hesaplarında da büyük yanlışlıklar ortaya çıkınca inşaat durduruldu...

Berlin Havalimanı 31 Ekim'de açılıyor!

Yılan hikayesine dönen Berlin Havalimanı (BER) 31 Ekim tarihinde  nihayet açılıyor. Açılışı 6 kez ertelenen BER için tören de yapılmıyor.

Berlin-Brandenburg Havalimanı 31 Ekim'de açılacak!

Berlin'de senelerdir faaliyete girmesi beklenen ve 31 Ekim tarihinde açılacağı duyurulan Berlin-Brandenburg Havalimanı'nda (BER) son hazırlıklar tamamlanıyor.

Berlin Havalimanı 31 Ekim'de açılacak!

Almanya'da açılışı yılan hikayesine dönen ve artık açılması beklenen Berlin Havalimanı'nın 31 Ekim'de açılacağı açıklandı. Havalimanına ilk taşınacak şirket ise Türk Hava Yolları (THY) olacak.

Berlin-Brandenburg Havalimanı'nın inşaatı bitirilemiyor!

Berlin-Brandenburg Havalimanı'nın kaba inşaatı bitince ülkede kutlama yapıldı. Yapımına 2006 yılında yılında başlanan havalimanının açılışı 5 kez ertelenmişti.  

Berlin-Brandenburg Uluslararası Havalimanı tamamlanamıyor! 

Almanya Tegel Havalimanı yerine yapılması planlanan Berlin-Brandenburg Uluslararası Havalimanı hala inşaat halinde. Üzerinden 13 yıl geçmesine rağmen havalimanında çalışmalar bitmiyor. 

Berlin Havalimanı nasıl ulusal travmaya dönüştü?

inşaatına 2006'da başlanan ve milyarlarca Euro'ya mal olan Brandenburg Havalimanı, ilan edilen açılış tarihinin üzerinden yedi yıl geçmesine rağmen hâlâ açılamadı...

Almanlar 13 yıl önce başladığı Berlin Havalimanı'nı bitiremiyor!

İstanbul Havalimanı'nın yapım sürecinde çok sayıda kara propagandaya imza atan Alman basını, yapımına 13 yıl önce başlanan Berlin-Brandenburg Havalimanı'nın 2020 yılında yapılması planlanan açılışının tehlikede olduğunu yazdı...

Almanlar İstanbul Havalimanı'na hayran kaldı!

Alman vatandaşları 2006 yılından beri bitirilemeyen Berlin Havalimanı'nı İstanbul Havalimanı ile kıyasladı. Almanlar ülkedeki politikacılara yüklendi.

Almanlar, 'İstanbul Havalimanı bitti, Berlin ne halde' diyor!

Cumhurbaşkanı Erdoğan: "Dikkat edin, İstanbul Havalimanı 42 ayda burası bitti. Berlin, 2006'da temel attı Berlin Havalimanı hala devam ediyor ve şimdi Almanlar kendi gazetelerinden 'Buradan 3 kat, 4 kat büyük olan İstanbul Havalimanı bitti Berlin ne halde' diyorlar" dedi...

Berlin-Brandenburg Havalimanı'nın açılışı yılan hikayesine döndü!

2006'da temeli atılan Berlin-Brandenburg Havalimanı’nın açılışı tam 5 kez ertelendi. Açılışı yılan hikayesine dönen havalimanının Ekim 2020 açılacağı söyleniyor...

Almanya'dan 3. havalimanı itirafı!

İstanbul yeni havalimanı inşaatının hızla ilerleme Alman medyasında geniş yer buldu. Manager Magazin'deki haberde "Berlin Brandenburg Havalimanı'nın açılışı yıllardır ertelendiği için Berlin muhtemelen bunun sadece hayali kurulabilir" denildi...

Berlin Brandenburg Havalimanı 2020'de açılacak!

Berlin'de, inşaatı sorunlu olan Berlin Brandenburg Havalimanı'nın (BER) Ekim 2020'de açılacağı belirtildi.

Berlin Havalimanı 2021'den önce açılamayacak!

Almanya'nın başkenti Berlin'de 2006 yılında yapımına başlanılan Berlin Havalimanının 2021'den önce açılamayacağını iddia edildi. Havalimanı için şimdiye kadar 6 milyar euro harcandığı belirtiliyor..

Berlin Havalimanı Haberi

Berlin Havalimanı

2006 yılından Almanya'daki Tegel Havalimanı yerine yapılması plananan Berlin-Brandenburg Uluslararası Havalimanı hayalet bir mekan halinde. Açılışı daha önce 5 kez ertelenen havalimanı 2019 yılında da faaliyete geçirilemedi.  

Yeni Şafak Gazetesi'nde yer alan habere göre, Berlin-Brandenburg Uluslararası Havalimanı'nın 2012 yılında hizmete açılması planlanıyordu. Milyonlarca euroya mal olan havalimanı Almanlar için ulusal travmaya dönüştü.Havalimanın, terminal kapılarından kablo tesisatına, düzeltilmesi gereken 500 binden fazla teknik hatası bulunuyor.

Ayrıca, Alman basını, yapımına 13 yıl önce başlanan Berlin-Brandenburg Havalimanı'nın 2020 yılında yapılması planlanan açılışının da tehlikede olduğu açıkladı. Havalimanı bünyesinde bulunan demiryolu hattında bir 'hayalet tren', tüneli havalandırmak için günde bir kez sefer yapıyor. Havalimanındaki otel henüz hiç müşteri ağırlamadı. Otelin çekirdek personeli odaların tozunu alıyor, boruları çalıştırmak için çeşmeleri açıp kapatıyor.

Açılış davetiyeleri elde kaldı

2012...