19 / 04 / 2024

Berlin Havalimanı'nın inşaatı durduruldu!

Berlin Havalimanı'nın inşaatı durduruldu!

Almanya’nın yıllardan beri çaba gösterdiği Berlin havalimanı projesi suya düştü. Maliyeti beş misline çıkaran finansman hatalarından sonra, mühendislik hesaplarında da büyük yanlışlıklar ortaya çıkınca inşaat durduruldu...




Almanya’nın yıllardan beri çaba gösterdiği Berlin havalimanı projesi suya düştü. Maliyeti beş misline çıkaran finansman hatalarından sonra, mühendislik hesaplarında da büyük yanlışlıklar ortaya çıkınca inşaat durduruldu ve çalışmaların devamı belirsiz bir tarihe ertelendi. Berlin havaalanının zemin etüdünün yapılmadığı, uçuş pistlerinin güvenilir olmadığı uzun zamandır biliniyordu. Son olarak ana terminal çatısının da mühendislik ölçütlerine uygun olmayıp yolcuların üzerine çökme tehlikesi bulunduğu anlaşılınca çalışmaların devamı resmen yasaklandı. 


BELEDİYE BAŞKANI İSTİFA ETTİ 


Daha önce de salon havalandırmasındaki yolsuzluk soruşturmasında taşeron firma sorumlusu hapis ve para cezasına mahkum olmuş, Berlin Belediye Başkanı da istifa etmek zorunda kalmıştı. 


Almanya'nın başı 'ticari' skandallarla derde girdi


Eskiden Afrika ülkelerinde yaşanan skandallara benzer olaylara sahne olan Almanya’da Lufthansa’nın yan firması Germanwings’in ilaç bağımlısı  pilotu yüzünden uçak düşmüş ve 150 yolcu ölmüştü. Lufthansa bu gelişme sonuda Germanwings’i kapatma kararı aldı. Volkswagen firması ise hakkında araçlarının teknik muayenesinde sahtekarlık yaptığı gerekçesiyle ABD’de kovuşturmaya uğradı ve 18 milyar dolarlık bir ceza riskiyle karşı karşıya.


Merkel Almanya’sı çöküyor!


Türkye’nin dev projeleri karşısında düşmanca bir tutum takınan ve İstanbul’daki üçüncü havalimanı, Yavuz Sultan Selim Köprüsü ve İstanbul kanalını engellemeye çalışan Merkel hükümetinin her geçen gün daha vahim skandallarla karşı karşıya kaldığı görülüyor.  Son gelişmeler, Merkel Almanya’sının teknik ve iş ahlakı konularında büyük bir gerileme ve çöküş sürecine girdiğini gösteriyor.





Akşam


Geri Dön