29 / 03 / 2024

Bernie Ecclestone: İstanbul'u kaybetmek istemiyorum!

Bernie Ecclestone: İstanbul'u kaybetmek istemiyorum!

F1'in patronu, "İstanbul'u kaybetmeye karşıyım. Türkiye'nin takvimde olmasını istiyorum. Türk hükümetiyle bu yönde görüşmeye çalışıyoruz" diye konuştu



Formul 1'in patronu Bernie Ecclestone'dan Türkiye'ye önemli mesajlar. Abu Dabi'deki sezonun son yarışı öncesi bir durum değerlendirmesinde bulunan Ecclestone, İstanbul Park'ın takvime dönme ihtimaline ilişkin olarak, "Bundan şüpheliyim, ama yine de neler olacağını bilemezsiniz. Ben Türkiye'yi kaybetmek istemedim, o yüzden yeniden Türk hükümetiyle görüşmeye çalışıyoruz" bilgisini verdi.

ECCLESTONE İHTİMAL VERDİ...
"İstanbul'u kaybetmeye karşıyım" itirafında bulunan Formula 1'in patronu, "Türkiye'nin takvimde olmasını istiyorum. 2012 yılında yapılması zor gözükse de ne olur bilinmez. Yerel organizatörlerin, yarışın maliyetinden dolayı sıkıntıları vardı. 2005 yılından beri İstanbul Park takvimde ama yüksek bilet fiyatları ve piste ulaşmanın zor oluşu nedeniyle seyirci sıkıntısı yaşandı. Pilotların çoğu İstanbul Park'ı seviyor. Özellikle 640 metrelik ünlü sekizinci virajı..." ifadalerini kullandı. Bernie Ecclestone, Bahreyn veya Austin'in yer almaması halinde, Türkiye GP'nin yeniden takvime dönme ihtimalini yok sayamayacaklarını da sözlerine ekledi.

Abu Dabi'de zafer Lewis Hamilton'un
Formula 1'de formalite özelliği taşıyan sezonun son yarışı Abu Dabi'de yapıldı. Şampiyon Red Bull-Renault pilotu Sebastian Vettel'in ilk kez yarış dışı kaldığı mücadelede gülen Lewis Hamilton oldu. McLaren'in İngiliz pilotu bu sezon Çin ve Almanya zaferlerinden sonra 3. galibiyetini Abu Dabi'de elde etti. İlk turları büyük heyecana sahne olan yarışta Lewis Hamilton'u Ferrari'den Fernando Alonso takip etti. Abu Dabi'de podyumun son basamağına Jenson Button çıkarak sezon ikinciliği için önemli puanlar topladı.

Sabah

 


Geri Dön