25 / 04 / 2024

BESA Grup'tan Ankara'ya 4 yeni proje!

BESA Grup'tan Ankara'ya 4 yeni proje!

BESA Grup Yönetim Kurulu Üyesi Efe Bezci, son 5 yılda başkentte yapılan yatırımlarla Ankara’nın “memur şehri” algısının yıkıldığını söyledi. Bezci, "Ankara'da başlayan ve çalışmalarını sürdürdüğümüz 4 yeni proje var. " dedi.



Genç işadamı Efe Bezci son 5 yılda başkentte yapılan yatırımlarla Ankara’nın “memur şehri” algısının yıkıldığını söyledi


Ankara iş dünyasının yakından tanıdığı isimlerden biri olan BESA Grup Yönetim Kurulu Üyesi Efe Bezci, başkenti ve yeni projelerini anlattı. Efe Bezci'ye göre, son yıllarda büyük değişim yaşayan Ankara'nın bundan sonraki gelişim sürecini vizyonu geniş, trendleri yakından takip eden, eğitimli ve heyecanlı genç işadamları yönetecek...


 Ankara'nın sizce neye ihtiyacı var? 


Güzel başkentimiz son 5 yıldan bu yana çok ciddi bir dönüşüm içerisine girdi. Hem silüeti değişiyor, hem de "durgun, memur şehri" algısı yıkılıyor. Yıllardan beri oturan bu algıyı yıkabilmek çok önemli bir başarı. Hani, İstanbul'da yaşayanlar, "Ankara'nın en çok İstanbul'a dönüşünü seviyorum" derler ya, bu sözün artık geçerliliğini yitirdiği kabul edilmeli.  Ankara  memur kenti değil, sağlıktan, savunma sanayine, teknolojiden, inşaat sektörüne kadar çok sayıda alanda merkez konumunda. Sosyal hayatıyla da öne çıkan Başkent'i daha ileriye taşımanın ise Ankara'ya sevdalı genç işadamlarıyla mümkün olacağını düşünüyorum. Kentteki gelişimin önemli bir parçasını oluşturan yeni nesil işadamlarının profili çok sağlam. Vizyonu geniş, son gelişmeleri çok yakından takip eden, yurtdışındaki yatırımları memleketine uyarlamaya kafa yoran, eğitimli ve çok heyecanlı genç işadamları ile Ankara ihtiyaç duyduğundan çok daha fazlasına sahip olacak.


BESA Grup'un 3'üncü nesil temsilcisi bir genç işadamı olarak, sizinle birlikte firmanızda neler değişti? 


Yaklaşık 50 yıldan bu yana Ankara merkezli projeler üreten, ülke çapında üne sahip bir firmanın yönetim kadrosunda yer alıyor olmak son derece gururlandırıcı. Dedem Durali Bezci'nin temelini attığı, babam Salih Bezci ve yol arkadaşlarının büyüttüğü BESA Grup'un geleceği bir anlamda bana emanet edildi. Ancak kimse tepeden inme şekilde yönetime girdiğimi düşünmesin. Gece gündüz demeden çalıştım, hala da aynı tempoyla çalışıyorum. Yaptığımız işin en iyisini yapmak ailemizin DNA'sında var. Biz bu şekilde yetiştik. Bu yüzden de en iyiyi, en yeniyi, farklı olanı hayata geçirmek için çalışmak önemli. Şu an Ankara ve yurt içindeki farklı alanlarda projeler üretiyor, ülkemize katkı sağlayacak çalışmalara imza atıyoruz. Grubumuzun geçmişten gelen tecrübesini, gençlik enerjisi ve dinamizmle bütünleştiriyoruz.


"KONFORLU YAŞAM HERKESİN HAKKI"

 Şu an Ankara özelinde hangi projeler üzerinde çalışıyorsunuz? 


Ankara'da başlayan ve çalışmalarını sürdürdüğümüz 4 yeni proje var. İncek'te iki büyük konut projesi hayata geçiriyoruz. BESA olarak konforlu yaşamın herkesin hakkı olduğunu düşünüyoruz. Bu yüzden de her gelir grubunun kalite ve lükse ulaşabilmesinin önünü açarak Kent İncek ve ATO Kooperatifi projelerine imza atmaya karar verdik. Toplam 604 konuttan Kent İncek'te 1+1, 3+1 ve 4+1'in yanında 2 farklı tipte 2+1'e de yer veriyoruz. ATO Kooperatifi projemiz ise 40 adet 2+1 ve 148 adet 4+1 olmak üzere toplam 188 konuttan oluşacak. Bunun yanında Eskişehir Yolu mevkisindeki Ballıkuyumcu'da 4 bin konut ve 200 bin metrekarelik Avrupa'nın en büyük outlet ve yaşam merkezi olacak projemiz için çalışmaları sürdürüyoruz. Bu proje, aynı zamanda İç Anadolu'nun en büyük karma projesi olacak. Bu arada Ankara için çok özel öneme sahip Galleria AVM'nin yeniden inşa edilme süreci devam ediyor. Şu an inşaatta ciddi bir ilerleme kaydettik. Açık havada alışveriş ve ofis olanağıyla Türkiye'nin ilk strip mall'u olacak yeni Galleria aynı zamanda 50 adet ofise de ev sahipliği yapacak.


Sabah



Haber PR şirketinden şöyle servis edildi


Son yıllarda büyük bir gelişim atağına geçen Başkent Ankara kökten değişiyor. Bu değişimin en önemli mimarları ise kenti baştan sona yenilemeye kararlı, eğitimli ve vizyonu geniş genç işadamları…

Başkent’in özellikle son 5 yıldan bu yana ciddi bir dönüşüm içerisine girdiğinin altını çizen BESA Grup Yönetim Kurulu Üyesi Efe Bezci, bu durumun hem kentin siluetini değiştirdiğini, hem de ‘durgun, memur şehri’ algısını yıktığını ifade etti.


Yıllardan beri oturan bu algıyı değiştirmenin büyük başarı olduğunu vurgulayan Bezci, “Hani, İstanbul’da yaşayanlar, ‘Ankara’nın en çok İstanbul’a dönüşünü seviyorum’ derler ya, bu sözün artık geçerliliğini yitirdiği kabul edilmeli. Ankara memur kenti değil, sağlıktan, savunma sanayine; teknolojiden, inşaat sektörüne kadar çok sayıda alanda merkez konumunda. Kentin görünümü baştan sona yenilenirken, sosyal yaşam da canlanıyor. Başkent’i daha ileriye taşımanın ise Ankara’ya sevdalı genç işadamlarıyla mümkün olacağını düşünüyorum” ifadelerini kullandı.


Bezci, Ankara’nın bundan sonraki gelişim sürecini de vizyonu geniş, trendleri yakından takip eden, eğitimli ve heyecanlı genç işadamlarının yöneteceğini kaydederek, şunları söyledi:


“Kentteki gelişimin önemli bir parçasını oluşturan yeni nesil işadamlarının profili çok sağlam. Vizyonu geniş, son gelişmeleri çok yakından takip eden, yurtdışındaki yatırımları memleketine uyarlamaya kafa yoran, eğitimli ve çok heyecanlı genç işadamları ile Ankara ihtiyaç duyduğundan çok daha fazlasına sahip olacak. Genç işadamları güzel Ankaramızın geleceğine yön verirken, Başkent emaneti de gururla çok daha ilerilere taşınacak.”


PR


Geri Dön