29 / 03 / 2024

Beşiktaş Dikilitaş'taki arsanın ihalesi 13 Ocak'a ertelendi!

Beşiktaş Dikilitaş'taki arsanın ihalesi 13 Ocak'a ertelendi!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, İstanbul Beşiktaş'ta yer alan ticaret ve konut imarlı arsayı satışa çıkardı. Söz konusu gayrimenkulün satış bedeli 109 milyon 508 bin TL olarak belirlendi.



Mülkiyeti İstanbul Büyükşehir Belediyesi adına kayıtlı olan İstanbul İli, Beşiktaş İlçesi, Dikilitaş Mahallesi'nde, Yeşilçimen Sokak ve Aşık kerem Sokak'a cepheli, 25 ada 77 parsel sayılı, 5.763,63 m2 yüzölçümüne sahip arsa 109.508.970,00 TL muhammen bedelle satışa sunulmaktadır.


Söz konusu taşınmaz imar planlarında Emsal=2,00, Hmax= Serbest, ticaret+konut alanı fonksiyonludur.


Arsa ihalesi, 2886 Sayılı Devlet İhale Kanu'nun 36.maddesine göre kapalı teklif usulü ile 13 Ocak 2016 Çarşamba günü saat 13:00'te İstanbul Büyükşehir Belediyesi Encümen tarafından yapılacaktır.


Beşiktaş Dikilitaş'ta 109.5 milyon TL'ye satılık arsa!

Haber Yeni Yüzyıl Gazetesi'nde şöyle yer aldı;


İstanbul’un en değerli arazilerinden Beşiktaş’ta 6 bin dönümlük arazi 109 milyon bedelle ihaleye çıkıyor. Devlerin kapışması beklenen ve Büyükşehir Belediyesi’nin satışa çıkaracağı arsaya ticari alan veya konut yapılacak.


İSTANBUL’un farklı noktalarında yapımına başlanan büyük projeler ve sürekli artan konut ihtiyacı şehirde boş arsa bırakmadı. Sektör temsilcileri İstanbul’daki arsa sorunun son 5 yılda iyice şiddetlendiğini sık sık dile getirirken, şehrin arazi değeri en yüksek ilçelerinden Beşiktaş’ta 5 bin 763 metrekare büyüklüğe sahip arsanın ihaleye çıkması tüm gözleri buraya çevirdi.


Ticari alan veya konuta uygun


İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) tarafından 13 Ocak’ta ihalesi yapılacak olan Dikilitaş Mahallesi’ndeki arsa için biçilen bedel ise 109 milyon 508 bin 970 lira olarak belirlendi. Dikilitaş’taki arsa ‘İstanbul’un göbeği’ denilebilecek bir konumda yer alıyor. Acıbadem Fulya Hastanesi ve Beşiktaş Süleyman Seba Spor Salonu’nun bitişiğinde yer alan arsa, Hakkı Yeten Caddesi’yle Yeşilçimen sokağın birleşme noktasına yakın bir konumda bulunuyor. Polat Tower ve Selenium markalı konut projelerine de yakın olan arsa ticari ve konut imarına sahip olmasıyla önem taşıyor. Üzerinde herhangi bir yapı bulunmayan ve boş vaziyette duran taşınmazın şartname bedelinin 900 lira olduğu öğrenildi. 25 ada 77 parsel sayılı boş arazinin satışı, 13 Ocak Çarşamba günü saat 13:00’te kapalı teklif usülü ile gerçekleştirilecek


Yeni Yüzyıl


Geri Dön