26 / 04 / 2024

Beşiktaş'ın sokak ve caddelerine bisiklet yolu yapılacak!

 Beşiktaş'ın sokak ve caddelerine bisiklet yolu yapılacak!

Bisiklet kültürünün yaygınlaştırılması amacıyla başlatılan ' Bisiklet Dostu ' kampanyası ile Beşiktaş 'ın her yanı dikkat çekici afişlerle süslenecek, motorlu taşıtlar için uyarı tabelaları asılacak...



Büyükşehirlerde bisiklet kullanımı her geçen gün artıyor. Gelgelelim, çevre kirliliği yaratmayan, ucuz ve sağlıklı bir ulaşım aracı olan bisikleti İstanbul trafiğinde kullanmak oldukça güç. Bisiklet sürücüleri çoğu zaman motorlu taşıt sürücüleri tarafından yok sayılıyor. Arabadan inerken dikkatsizce açılan kapılar nedeniyle bisikletçiler yaralanıyor. 


Beşiktaş Belediyesi, bu bağlamda olası kazaların önüne geçmek, bisikletlilerin de diğer araç sürücüleriyle yollan ortak kullanan bireyler olması gerektiğini anlatmak için 'Bisiklet Dostu' projesini geliştirdi. 

Bisiklet kullanımının artırılması ve bisiklet kültürünün yaygınlaşmasını amaçlayan 'Bisiklet Dostu' ile kurgulanan kampanya çerçevesinde Beşiktaş'ın her yanı dikkat çekici afişlerle süslenecek, motorlu taşıtlar için uyan tabelaları asılacak. 


İlçeye bisiklet yolları yapılacak Özellikle taksilerin yolcu kapılarının iç tarafına yapıştırılacak etiketlerle, kapıların açılırken bisikletlilere, motorsikletlilere ve yayalara dikkat edilmesi sağlanacak. Kampanyanın ikinci ayağında, Beşiktaş'ın uygun sokak ve caddelerine bisiklet park yerleri ve bisiklet yolları yapılacak. 

Kampanya ©bisikletdostu hesabı ile de duyurulacak 'Bisiklet Dostu'kampanyası ile ilçe sakinlerinin desteğiyle Beşiktaş'ın daha yeşil, daha sağlıklı ve bisikletsever bir kent yapılması hedefleniyor. Öte yandan kampanyayla ilgili olarak sosyal medya sitesi Tvvitter'da twitter.com/bisikletdostu adresiyle bir profil açıldığı öğrenildi. 



İstanbul Gazetesi


Geri Dön