25 / 04 / 2024

Best Buy İzmir'de kasım ayında açılıyor!

Best Buy İzmir'de kasım ayında açılıyor!

Yılda 45 milyar dolar ciro yapan şirket, Türkiye'ye İzmir'den açılacak. Firma, mağaza inşaatında son aşamaya geldi



Dünyanın dev teknoloji marketi Best Buy Türkiye pazarına İzmir'den açılacak. Türkiye'deki ilk mağazasını Ege Park Balçova Moda ve Alışveriş Merkezi'nde açacak olan Best Buy, Kasım ayından itibaren hizmet vermeye başlayacak.
13 ülkede 4 bine yakın mağazası ile yılda 45 milyar dolar ciro gerçekleştiren Best Buy, İzmir'den sonra  Ankara  ve Bursa'da da mağazalar açarak pazardaki payını artırmayı hedefliyor. Ekonomide yaşanan sıkıntılara rağmen Türkiye'nin geleceğine inanarak yatırımını ertelemeyen Best Buy, mağaza inşaatında son aşamaya geldi. Teknoloji marketi alanında dünyaya öncü olan şirket, ABD, Kanada, Çin, Meksika ve Avrupa'daki operasyonlarından sonra Türk tükecileri ile de buluşacak. 9 farklı markaya sahip olan, 155 bin çalışanı ile dünyanın en büyük tüketici elektroniği perakendecisi olan Best Buy, 43 yıldır bu alanda faliyet gösteriyor.

YATIRIMA DEVAM
2010 yılının ilk yarısında Bursa ve Ankara'da da mağaza açacak olan Best Buy'ın Türkiye'deki ilk mağazaları alışveriş merkezleri içinde yer alacak. Hepsi 3 bin metrekarenin üzerinde olacak mağazalar müşterilerin ihtiyaçlarına göre dizayn ediliyor. Best Buy İstanbul'daki genel müdürlüğünde yaklaşık 100 kişilik bir ekip ile çalışırken, açılacak her mağazada da büyüklüklerine göre yaklaşık 100-150 kişi istihdam edecek.
Best Buy kısa bir süre önce, İzmir'de açılacak mağazada görev alacak "Mavi Tişörtlü" çalışanlarını seçmek için de çalışmalara başladı. Çalışma tamamlandığında Türkiye'nin ilk "Mavi Tişörtlü"leri de seçilmiş olacak.

Uluslararası büyüme stratejisi
Best Buy'ın, uluslararası marka olma yolundaki yolculuğu Kanada'nın en büyük tüketici elektroniği perakendecisi, "Future Shop"u satın almasıyla başlarken bugün Best Buy, yüzde 35 pazar payı ile Kanada pazarında iki farklı markayı yönetiyor. 2003 yılında Çin Pazarı'na Shanghai'daki ilk küresel satın alma ofisiyle giren ve 2006 yılında Çin'in teknoloji devi Five Star'ın çoğunluğunu satın alan Best Buy, 2007 yılının başında Shanghai'daki ilk Best Buy markalı mağazasını açtı. Best Buy, ayrıca uluslararası büyüme stratejisi çerçevesinde, 2008 yılında Meksika'daki ilk mağazayı açarak bu pazara da adım attı.

Elektrik altyapısı Alp Erdem'e emanet
Balçova'daki Best Buy mağazasının elektrik altyapısını İzmirli Alp Erdem Elektrik firması kuruyor. Ekonomide yaşanan sıkıntılara rağmen yabancı yatırımcılar sayesinde bu yılı kayıpsız atlatacaklarını belirten Alp Erdem Elektrik Genel Müdürü Aziz Demir, "Bu dönemde yabancı firmalar Türkiye'deki yatırımlarına devam ediyor. Bunlardan biri de ilk kez İzmir'de mağaza açan Amerikalı Best Buy. Böylesine bir dünya devinin İzmir'e gelişi çok önemli bir gelişme. Büyük alışveriş merkezi projeleri teknik bilgi birikimi ve uzman kadro gerektiriyor. Biz firma olarak bütün bunlara sahibiz" dedi. Geçen yılı 17 milyon dolarlık ciroyla kapattıklarını belirten Demir, "Özellikle yabancı firmaların Türkiye'deki yatırımlarında bizim firmamızı tercih etmesi bizde krizin yaşanmamasını sağladı" diye konuştu. Bünyelerinde 22 elektrik mühendisinin yer aldığını ve üstlendikleri projeler doğrultusunda ortalama 300 kişiye de istihdam sağladıklarını kaydeden Demir, kalite ve çevre ile ilgili her türlü sertifikasyona sahip olduklarını kaydetti.
Murat Şahin/Yeni Asır


Geri Dön