20 / 04 / 2024

BES'te fon büyüklüğü 330 milyar lirayı aştı!

BES'te fon büyüklüğü 330 milyar lirayı aştı!

Bireysel Emeklilik Sistemi'nde (BES) katılımcıların fon tutarı ile devlet katkısı fon tutarının toplam büyüklüğü 330 milyar 122,2 milyon TL'ye erişti.



Bireylerin emeklilik dönemlerinde refah seviyelerinin düşmemesini amaçlayan, aynı zamanda yurt içinde uzun vadeli tasarruf seviyesini arttırarak yarattığı fonlarla ülke ekonomisine katkı sağlayan BES, Türkiye'de 27 Ekim 2003'te başlayarak 19. senesine doğru emin adımlarla ilerliyor.

Emeklilik Gözetim Merkezi (EGM), BES'e ilişkin istatistiki verileri otomatik katılımın getirilmesinden sonra "BES istatistikleri" ve "OKS istatistikleri" şeklinde iki ayrı başlık altında paylaşıyor.

2023 memur ve emekli maaşı zammı ne kadar olacak? Memur ne kadar zam alacak?


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön