20 / 04 / 2024

Beton ve çimento fiyatları rekor kırdı, demir fiyatları dalgalandı!

Beton ve çimento fiyatları rekor kırdı, demir fiyatları dalgalandı!

Türkiye genelinde konut fiyatları sert yükseliş dönemine girdi. Konut fiyatlarının yükselmesinin altında döviz kurları yer alıyor. Döviz kurları beton ve çimento fiyatlarında rekor artışa neden olurken, demir fiyatlarının dalgalanmasına neden oldu. Peki demir fiyatları bugün kaç lira?



İnşaat malzemelerindeki yüksek fiyat artışı istatistiklerin çok ötesinde yer alıyor. Özellikle demir, çimento ve beton fiyatlarının önüne geçilmiyor. İnşaat malzemelerinde zam haberleri peş peşe gelmeye devam ediyor. Bugün çimentoya yüzde 20 zam geldi ve maliyelet gittikçe artmaya başladı. Mütahhitler ise bu durum karşısında çaresiz kalırke, konut sahibi olmak isteyen vatandaşların ise ümitleri gittikçe kayboldu.  Konut sahibi olmanın gittikçe zorlaştığı şu dönemlerde ev fiyatlarının düşmesini beklemek sadece hayalden ibaret.

 Beton ve çimento fiyatları rekor kırdı, demir fiyatları dalgalandı!

Çimento piyasasına gelen yüzde 20'lik zamın ardından Ticaret Bakanlığı harekete geçti. Fiyat artışlarının denetlenmesi konusunda düğmeye basan bakanlık fiyatları incelemeye aldı. İnceleme sonucunda ise gelen zamlar fiyatlara yansıtıldı ve çimento ve betona mart ayında yüzde 60 zam geldi. Çimento ve beton fiyatlarında rekor artış görülürken demir fiyatlarında dalagalanma görülüyor. Demirin tonu zirve seviye olan 16,700 liradan, 16,200 liraya kadar düşmüş sonrasında tekrar yükselmiş ardından durağan bir sürece girmişti. Peki bugün demir fiyatları ne kadar? Demir fiyatları ne kadar 2022? İşte güncel demir fiyatları...


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön