26 / 04 / 2024

Beton ve çimento fiyatlarına gelen zamlar müteahhitleri çıldırttı! 26 Kasım 2022 güncel beton ve çimento fiyat listesi

Beton ve çimento fiyatlarına gelen zamlar müteahhitleri çıldırttı! 26 Kasım 2022 güncel beton ve çimento fiyat listesi

Çimento sektöründe fiyat oynaklığı devam ediyor. Beton ve çimento fiyatlarına gelen zamlar müteahhitleri çıldırttı. Peki güncel çimento ve beton fiyatları ne kadar oldu? İşte güncel çimento ve beton fiyat listesi...



İnşaatın temel malzemeleri arasında yer alan çimento ve beton fiyatlarına zam haberleri gelmeye devam ediyor. Beton ve çimento fiyatlarına gelen zamlar müteahhitleri çıldırttı. Konu ile ilgili  İMKON Genel Başkanı Tahir Tellioğlu “Temel inşaat malzemelerinin ciddi anlamda kontrol altına alınıp izlenmesi gerekli. Çimento sektöründen fiyat oynaklıklarıyla alakalı savunma talep edilmeli" dedi.

İNŞAAT MALZEMELERİ KONTROL ALTINA ALINMALI!

Çimento ve beton fiyatlarının yükselmesinin asıl sorunu çimento ve beton üretiminde olduğunu söyleyen Tellioğlu: “Temel inşaat malzemelerinin ciddi anlamda kontrol altına alınıp izlenmesi gerekli.'' diyerek çimento ve beton fiyatlarına değindi.

Tahir Tellioğlu: ''Gerçekten maliyet artışları varsa buna yapabilecek bir şey yok, bunu sürdürülebilir açıdan yansıtmak durumunda; ama öte yandan özellikle de çimento ve beton sektöründe maliyet artışları bu oranda olmamasına karşın son bir buçuk senede 150 liradan 1200 lirayı geçen rakamlara gelinmiş olması söz konusu.

Bu düşüşü yansıtmayıp tekrar üzerine zam yapıyorlar. Geçen yıl 430 dolara çıkan kömürün ton fiyatı şu anda yaklaşık 200 dolara kadar geriledi yani yüzde yüz civarında bir düşüş gerçekleşti. Demir çelikte sacın tonu 1400 dolardan 650 dolara kadar gerilemiş. Ham demir 900 dolardan yaklaşık 630 dolara kadar gerilemiş. Bunlar inşaat temel girdilerinde önemli rakamlar" dedi.

Peki çimento ve beton fiyatları ne kadar? Çimento fiyatları ne kadar? Beton fiyatları 2022 ne kadar? Beton fiyatları güncel kaç lira? İşte güncel beton ve çimento fiyat listesi...


Geri Dön