28 / 03 / 2024

Fındık fiyatları artacak mı, ne kadar oldu? İşte 15 Mayıs 2022 güncel fındık fiyat listesi

Fındık fiyatları artacak mı, ne kadar oldu? İşte 15 Mayıs 2022 güncel fındık fiyat listesi

Fındık Türkiye'nin önemli ihraç ürünleri arasında yer alıyor. Özellikle Karadeniz bölgesinde yetişen ve aynı zamanda ekonomiye yön veren fındıkların kalite, tat ve aroma açısından dünyanın en iyileri olarak kabul edilmektedir. Peki fındık fiyatları ne kadar oldu? İşte 15 Mayıs güncel fındık fiyatı



Kuruyemişin en önemli pazarını fındıklar oluşturuyor. Bu nedenle fındık fiyatları Türkiye'de hemen hemen her ay gündemin en çok merak edilen konular arasında yer alıyor. Ekonomi ve enflasyonu büyük ölçüde etkileyen fındıklar, her yıl artış gösteren fiyatları ile gündem olmaya devam ediyor. Söz konusu internet aramalarında yoğun bir şekilde “2022 fındık fiyatları ne kadar oldu, beklenti ne yönde, fiyatlar artacak mı?” soruların yanıtları araştırılmaya başlandı.

Fındık, omega-3 içeriğine ek olarak, vücudu hipertansiyona katkıda bulunabilecek oksidatif strese karşı koruyan antioksidanlarla doludur. Kolesterolü ve iltihabı azaltarak kalbinizin sağlıklı kalmasına yardımcı olan yüksek miktarda fenolik bileşik içerirler. Sağlık açısından da büyük öneme sahip olan fındık ile ilgili güncel fiyatlar milyonlarca vatandaşın merak ettiği konular arasında yer almaktadır.

Fındık fiyatları artacak mı, ne kadar oldu? İşte 15 Mayıs 2022 güncel fındık fiyat listesi

FINDIK FİYATLARI ARTACAK MI?

Artan enflasyon oranları ile birlikte Türkiye'de fındık fiyatları serbest piyasada 35-37 TL bandında satılırken, 2022 yılı sezonu için fiyat beklentilerinin 50 TL bandında olabileceği belirtiliyor.

Fındık fiyatlarına ilişkin Türkiye Ziraat Odaları Birliği Yönetim Kurulu Üyesi Arslan Soydan, üreticilerin Fındık ile mücadelede artan maliyetlere rağmen çalışmalarını sürdürdüğünü kaydetti. Soydan aynı zamanda "Karadeniz Bölgesi için önemli tarım ürünlerinden birini kapsayan fındık ürünün fiyatlarında artık hareketli günler başlamış bulunmakta. Üreticiler fındıkta külleme hastalığı ile ilgili mücadelede ve gübreleme ile ilgili mücadelede çalışmalarını sürdürmektedir. Üreticilerimiz gerekli önlemlerini alırken önümüzdeki birkaç gün sonra da fındıkta "fındık kurdu" ile mücadele başlamış olacak. Bu anlamda üreticilerimizi zor günler ve önemli çalışmalar bekliyor" açıklamasında bulundu.

Fındık fiyatları artacak mı, ne kadar oldu? İşte 15 Mayıs 2022 güncel fındık fiyat listesi

Soydan, aynı zamanda son zamanlarda gübre ve ilaçlardaki maliyetler ile işçilik maliyetlerinde artış olduğunu dile getirdi. Bu kapsamda serbest piyadada 35-37 TL bandında alınan fındıkların TMO’nun 40-41 TL’ye 2021 yılının fındığını sattığının karşısında yaklaşık 45-50 TL bandında taban fiyat beklentisinin olduğunu duyurdu.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön