23 / 04 / 2024

Fındık fiyatları artacak mı, ne kadar oldu? İşte 15 Mayıs 2022 güncel fındık fiyat listesi

Fındık fiyatları artacak mı, ne kadar oldu? İşte 15 Mayıs 2022 güncel fındık fiyat listesi

Fındık Türkiye'nin önemli ihraç ürünleri arasında yer alıyor. Özellikle Karadeniz bölgesinde yetişen ve aynı zamanda ekonomiye yön veren fındıkların kalite, tat ve aroma açısından dünyanın en iyileri olarak kabul edilmektedir. Peki fındık fiyatları ne kadar oldu? İşte 15 Mayıs güncel fındık fiyatı



EN KALİTELİ FINDIK NERENİN?

Ülkemizde en çok tüketilen ve en kaliteli fındıklar Giresun, Trabzon, Ordu, Samsun, Düzce ve Sakarya fındıklarıdır. Bu şehirler aynı zamanda Türkiye'de fındık üretiminin hemen hemen %90'ından sorumludurlar.

FINDIĞIN ANA VATANI NERESİ?

Üretim kaynağı Çin olmasına karşın, fındığın anavatanı olarak Türkiye'nin Karadeniz kıyıları gösterilmektedir. Çin kaynaklarına göre fındığın, M.Ö 2838 yılında yetiştirildiği ifade edilmektedir. Fındık bitkisi, bitkiler aleminin Fagales takımı, Betulaceae familyası, Corylus cinsi içinde yer almaktadır.

Fındık fiyatları artacak mı, ne kadar oldu? İşte 15 Mayıs 2022 güncel fındık fiyat listesi

DÜNYADA EN ÇOK FINDIĞI HANGİ ÜLKE ÜRETİYOR?

Fındık Üretimine Göre Ülkeler. Türkiye, yılda 515.000 ton üretim ile dünyanın en büyük fındık üreticisidir. İtalya 132.699 ton yıllık üretimiyle ikinci sırada geliyor.

TÜRKİYE FINDIĞI HANGİ ÜLKELERE SATIYOR?

Türkiye'nin en fazla fındık ihraç ettiği ülkeler sırasıyla İtalya, Almanya ve Fransa oldu.

HER GÜN BİR AVUÇ FINDIK NEYE İYİ GELİR?

Her gün düzenli tüketilen fındık, kan dolaşımını düzenleyerek bağışıklık sistemini kuvvetlendirir. İçerdiği doğal yağ özleri sayesinde kalp ve damar hastalıklarının önüne geçmenizi sağlar. Fındık protein deposu olarak sağlıklı gelişim için özellikle çocuklara hergün çerez olarak verilmesi önerilir.

Fındık fiyatları artacak mı, ne kadar oldu? İşte 15 Mayıs 2022 güncel fındık fiyat listesi

ÇOK FINDIK YERSEK NE OLUR?

Fındık, yağ ve besin değeri olarak çok zengin bir kuruyemiş olduğu için her gün 1 avuçtan fazla tüketilmesi kilo alımına sebep olabilir. Aynı şekilde kilo sorunu olmasa da yüksek tansiyon hastalarının günde bir avuç miktarını geçmemesi tavsiye edilir


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön