25 / 04 / 2024

Beton ve çimentoya bugün itibariyle yüzde 20 zam geldi! Fiyatlar tavan yaptı...

Beton ve çimentoya bugün itibariyle yüzde 20 zam geldi! Fiyatlar tavan yaptı...

İnşaat sektörünün en önemli alt kolu olan inşaat malzemelerinde artış hız kesmeden devam ediyor. Son zamanlarda çimento ve beton fiyatlarında görülmemiş rekor seviyeler görülüyor. Bugün edinilen bilgiye göre çimento ve betona yüzde 20 zam geldi...



İnşaat sektörünün temel üretim malzemeleri arasında yer alan demir, çimento ve beton gibi ürünlerin fiyatlarında tarihi rekorlar görülmeye başlandı. Çimento, beton ve demir fiyatları başta petrol fiyatları olmak üzere döviz kurlarının etkisi ile oldukça yükseldi. Son zamanlarda görülmemiş en yüksek rakamlara ulaşan çimento ve betondaki yükselişler konut sektörünü olumsuz etkiliyor.

Beton ve çimentoya bugün itibariyle yüzde 20 zam geldi! Fiyatlar tavan yaptı...

Beton ve çimentoya bugün yüzde 20 zam geldi ve fiyatlar tavan yaptı. Gelen bu fahiş zamlar inşaat sektörünü durdurma noktasına getirdi. Binlerce müteahhit gelen zamlardan dolayı ev teslimatlarında gecikmeler yaşamakta. İnşaat sektörü inşaat maliyetlerindaki artışın devam etmesi halinde vatandaşların konut ihtiyaçlarını gidermekte zorluk çekeceğe benziyor. Zamlar karşısında konut fiyatları yükselirken, inşaatçılar da ev maliyetinin artmasından dolayı zamanında ve hızlı bir teslimat gerçekleştirmekte zorlukların yaşanması bekleniyor. Fiyatların çok yükselmesi önümüzdeki dönemde konut satışlarını aşağı yönde baskılamaya devam edebilir. Artık birinci el konut satın almak ulaşılabilir olma seviyesinin üzerinde yer alıyor.

Beton ve çimentoya bugün itibariyle yüzde 20 zam geldi! Fiyatlar tavan yaptı...

İnşaat sektörünü yavaşlatan, zaman zaman durma noktasına getiren inşaat malzemelerindeki fahiş fiyatlar en çok çimento ve betonda görülüyor. Edinilen son dakika bilgisine göre betron ve çimento fiyatlarına yüzde 20 zam yapıldı. Peki beton fiyatları ne kadar oldu? Beton fiyatları 2022 ne kadar? Çimento fiyatları kaç lira? Çimento fiyatları 2022 ne kadar? İşte 2022 çimento ve beton fiyatları...
 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön