26 / 04 / 2024

Beton ve çimentoya bugün itibariyle yüzde 20 zam geldi! Fiyatlar tavan yaptı...

Beton ve çimentoya bugün itibariyle yüzde 20 zam geldi! Fiyatlar tavan yaptı...

İnşaat sektörünün en önemli alt kolu olan inşaat malzemelerinde artış hız kesmeden devam ediyor. Son zamanlarda çimento ve beton fiyatlarında görülmemiş rekor seviyeler görülüyor. Bugün edinilen bilgiye göre çimento ve betona yüzde 20 zam geldi...



ÇİMENTO FİYATI 2022!

Çimento,  beyaz ve gri çimento olarak iki şekilde satışa sunuluyor. Beyaz çimento kullanım alanı dar olup dış cephede kullanılıyor. Gri çimento ise şapta, duvarda ve kaba sıvada kullanılırken en yaygın kullanımı olan çimentodur. 32,5 olarak satılan gri çimentolar genellikle şantiyelere satılıyor. Yüzde 20 zam ile birlikte İstanbul dökme çimento fiyatları nakliye dahil 1.000TL+KDV olurken, Anadolu da ki çimento fiyatları ise nakliye dahil 1.000TL+KDV oldu.  32,5 olarak satılan gri çimentolar genellikle şantiyelere satılıyor ve bir torbası dün 65 TL+KDV  iken gelen zamla birlikte 70 TL+KDV oldu.  52,5 'lik bir beyaz çimentonun dün 1 paketi 90,00+KDV'den satılırken zamdan sonra  95+KDV oldu.

Beton ve çimentoya bugün itibariyle yüzde 20 zam geldi! Fiyatlar tavan yaptı...

BETON FİYATI 2022!

Beton fiyatları da çimento fiyatları ile paralel olarak artış gösteriyor. İstanbul'da şu anda 1m3 C30 beton fiyatları pompa dahil 900TL+KDV iken, Anadolu da ki çimento fiyatları nakliye dahil 1.000TL+KDV'dir.

Çimento fiyatlarına bugün gelen zamla birlikte torbaya 12 lira yansırken, tonuna ise 200 lira yansıdı. Beton ve çimentoya hemen hemen her ay zam yapılmakta olup, bu rakamların çimento ve betonda bu zamana kadar görülmemiş rakamlar olarak tarihe geçtiği söyleniyor.

İnsaat malzemelerindeki fiyat artışın resmi istatistiklerin çok ötesinde  olduğunu söyleyen Türkiye'nin 1 numaralı emlak ve konut editörü Tebernüş Kireçci şunları aktardı:


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön