15 / 05 / 2024

Bakanlık dur dedi! Beton ve çimentoya gelen zam askıya alındı!

Bakanlık dur dedi! Beton ve çimentoya gelen zam askıya alındı!

İnşaat sektörünün en önemli alt kolu olan çimento ve beton fiyatlarında görülmemiş rekor seviyeler görülüyor. Dün beton ve çimentoya yüzde 20 zam geldiğinin bilgisi paylaşılırken, Ticaret Bakanlığı'nın incelemeleri sonucunda yapılan zam askıya alındı. İşte detaylar...



İnşaat sektörünün temel üretim malzemeleri arasında yer alan demir, çimento ve beton gibi ürünlerin fiyatlarında tarihi rekorlar görülmeye başlandı. Çimento, beton ve demir fiyatları başta petrol fiyatları olmak üzere döviz kurlarının etkisi ile oldukça yükseldi. Son zamanlarda görülmemiş en yüksek rakamlara ulaşan çimento ve betondaki yükselişler konut sektörünü olumsuz etkiliyor.

Bakanlık dur dedi! Beton ve çimentoya gelen zam askıya alındı!

Beton ve çimentoya dün yüzde 20 zam geldi ve fiyatlar tavan yaptı. Gelen şikayetler üzerine Ticaret Bakanlığı devreye girdi. Bakanlık fiyatların incelenmesi ve belirlenmesi ile ilgili geniş inceleme başlattı. Çimento sektöründe fahiş fiyat artışları üzerine gelen şikayetlerin artması üzerine Ticaret Bakanlığı harekete geçerek inceleme başlattı. 

Dün yapılan yüzde 20 zam21 Mart Pazartesi gününe kadar askıya alındı. Pazartesi gününe kadar zam önce fiyatlar geçerli olacağının bilgisi paylaşıldı. Peki dün zam gelmeden önce çimento ve beton fiyatları ne kadardı? İşte 17 Mart 2022 çimento ve beton fiyatı...

 

 

 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön