28 / 03 / 2024

Beyaz eşyada ÖTV indirimi uygulanacak!

Beyaz eşyada ÖTV indirimi uygulanacak!

Beyaz eşyada enerji verimliliği olan ürünlerde ÖTV oranı düşürülüyor. Sektör yetkilileri yüzde 1-1,5 oranında yapılması beklenen indirimin satışlar üzerinde olumlu etki yaracağı görüşünde.



Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği toplantısında ilk kez dile getirdiği, enerji verimliliği yüksek, A+ olarak bilinen beyaz eşyalara ÖTV indirimi gelmesi konusunda çalışmalar hızlandı.


Maliye Bakanlığı kaynaklarından alınan bilgiye göre, Başbakan bu konuda bakanlar kurulu kararı çıkması için çalışmaların hızlandırılmasını istedi.


Enerji verimliliği olan ürünlerde ÖTV indiriminin yüzde 1 ya da 1,5 oranında düşmesi bekleniyor.  İndirimin tüm beyaz eşyaları kapsamıyor, sadece enerji verimliliği yüksek beyaz eşyaları kapsıyor.


'ÖTV tamamen kaldırılmalı'


Türkiye Beyaz Eşya Sanayicileri Derneği (TÜRKBESD) Genel Sekreteri Öykü Korkmaz, indirim kararı ile ilgili kendilerine ulaşan net bir bilginin olmadığına işaret ederek, "Bizim talebimiz beyaz eşyada ÖTV’nin tamamen kaldırılması. Bu ürünler artık lüks değil çünkü. Biz dernek olarak tüm ilgili birimlere, yaptığımız tüm basın açıklamalarında bu konuya dikkat çekiyoruz. Bu alanda bir ÖTV indiriminin yapılması sektörü hareketlendirir" dedi.


Geçen yıl Türkiye'deki beyaz eşya satışının yüzde 2 azaldığına dikkat çeken Korkmaz, "Bu yıl ilk üç ayda cirolar yüzde 7 arttı. Geçen yıl 22.5 milyon adet beyaz eşya üretildi. Bunun yüzde 75'i ihraç edildi. Geri kalan ise iç piyasada satıldı. İndirimle bu yılı artıda kapatabiliriz" dedi.



Dünya


Geri Dön