29 / 03 / 2024

Beyaz eşyadaki indirimin sürmesi üreticilerini sevindirdi!

Beyaz eşyadaki indirimin sürmesi üreticilerini sevindirdi!

TÜRKBESD Yönetim Kurulu Başkanı Güler, beyaz eşya sektöründe nisan ayı sonuna kadar sürmesi planlanan ÖTV indiriminin eylül sonuna uzatılmasına ilişkin yazılı açıklama yaptı.



Türkiye Beyaz Eşya Sanayicileri Derneği (TÜRKBESD) Yönetim Kurulu Başkanı Ergün Güler, Başbakan Binali Yıldırım'ın 30 Nisan'da bitmesi beklenen ÖTV indiriminin eylül sonuna kadar uzatılacağına ilişkin açıklamasının, beyaz eşya sektörü üreticileri olarak kendilerini oldukça sevindirdiğini belirtti. 


Güler, "Sayın Başbakanımız Binali Yıldırım’ın 30 Nisan’da biteceği beklenen ÖTV indiriminin eylül sonuna kadar uzatılacak olmasına ilişkin haberi, beyaz eşya sektörü üreticileri olarak bizleri oldukça sevindirmiştir." ifadesini kullandı.


ÖTV indiriminin etkisiyle şubattaki iç satışların ocak ayına göre yüzde 25, bir önceki yılın aynı dönemine göre ise yüzde 32'lik artış sağladığını, ancak indirimi, sadece fiyatlarda düşüş olarak değil, tüm ekosistemi etkileyen bir gelişme olarak görmek gerektiğini kaydeden Güler, arka planda yan sanayiciler, bayiler ve servisleri olan 60 bin doğrudan, 600 bin dolaylı istihdam olduğunu bildirdi.


- "Yeni ev kuracaklar açısından tüketimin daha da artmasına olanak sağlayacak"

Ergün Güler, ÖTV indiriminin devam etmesinin özellikle yaz aylarında yeni ev kuracaklar açısından tüketimin daha da artmasına olanak sağlayacağını belirterek, şunları kaydetti:


"Devletimiz için en önemlisi de her platformda vurguladığımız üzere tüketimin ithalata gitmeyerek Türkiye’de kalacak olmasıdır. Sektör olarak 2017 yılından duyduğumuz endişe kaybolmuş, Türkiye’de üretilen beyaz eşyanın uluslararası arenada rekabetini artırma ve ihracatımıza hız verme olanağı önümüze çıkmıştır." 




AA


Geri Dön