19 / 04 / 2024

Doğalgaz kısıtlamasıyla yeni zamlar kapıda! Beyaz eşyadan otomobile...

Doğalgaz kısıtlamasıyla yeni zamlar kapıda! Beyaz eşyadan otomobile...

BOTAŞ'ın sanayiciye verdiği doğalgazda önce kısıtlama sonra tarife değişikliği yapmasının faturası, bu durumun sürmesi durumunda vatandaşı etkileyecek. Kesintinin 10 günden uzun sürmesi durumunda beyaz eşyadan otomobile kadar yeni zamların geleceği öngörülüyor.



İran’ın teknik arıza sebebiyle Türkiye’ye gaz akışını durdurmasının ardından BOTAŞ’ın sanayiciye verdiği doğalgazda önce kısıtlamaya sonra tarife değişikliğine gitmesi ve kesintinin ne kadar devam edeceğini bilinmemesi büyük bir endişe yarattı. 

Sözcü Gazetesi'nden Gamze Bal'ın haberine göre; bu durumun tüm imalat sanayini olumsuz etkileyeceğine fakat en çok cam, seramik, demir çelik ve otomotiv sektörlerini etkileyeceğine dikkat çeken sanayiciler, doğalgaz kesintisinin yalnızca 10 gün sürmesi halinde olumsuz etkilerin bertaraf edilebileceğinin yanı sıra daha uzun bir süreye yayılması durumunda maliyetleri ciddi bir şekilde yükselterek tüketiciye de yeni zamlar yansıtmak zorunda kalacaklarını vurguladı. 

Doğalgaz kısıtlamasıyla yeni zamlar kapıda! Beyaz eşyadan otomobile...

Konuya ilişkin açıklamalarda bulunan Ostim Sanayici ve İş İnsanları Derneği (OSİAD) Başkanı Süleyman Ekinci, “Sanayicinin artan maliyetlerini birim fiyatlara yansıtmaması mümkün değil. Gaz kesintisinin sürmesi durumunda beyaz eşyadan mobilyaya, çatal bıçaktan elektrikli ev aletleri ve otomobil fiyatlarına kadar tüketici fiyatlarını da etkileyen artışlar yaşanacaktır” diye konuştu.

Ekinci, şu an mevcut stokların talebi karşılayacak nitelikte olduğuna, işaret ettiği zamların gaz kesintisinin devam etmesi durumunda tüketiciye yansıyacağına vurgu yaptı. 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön