18 / 04 / 2024

Doğalgaz kısıtlaması 2022

Doğalgaz kısıtlaması 2022

BOTAŞ'ın sanayiciye verdiği doğalgazda önce kısıtlama sonra tarife değişikliği yapmasının faturası, bu durumun sürmesi durumunda vatandaşı etkileyecek. Kesintinin 10 günden uzun sürmesi durumunda beyaz eşyadan otomobile kadar yeni zamların geleceği öngörülüyor.

Kredi kartı kısıtlaması için tarih verildi: Seçim sonrası Nisan'da bunlar yapılabilir...

TCMB Başkanı Fatih Karahan ve Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, kredi kartları ile ilgili düzenlemeleri işaret etmitşi. Peki kredi kartı kısıtlamaları neler olabilir? İşte ayrıntılar... 

2. el araçta 6 ay 6 bin kilometre ve liste fiyatı kısıtlamalarının süresi uzatıldı!

Ticaret Bakanlığı tarafından otomotiv sektöründe ortaya çıkan spekülatif fiyat artışları ve stokçuluk faaliyetlerine karşı uygulanan "pazarlama ve satış kısıtlaması" ile "ilan kısıtlamasına" ilişkin düzenlemelerin süresinin 6 ay süreyle yeniden uzatılmasına karar verildi.

Su sıkıntısı giderek artıyor! Kuraklık son seviyeye geldi, su kullanımı kısıtlaması uzatıldı

Çanakkale'de yaşanan kuraklık nedeni ile su kullanımına yönelik uygulanan kısıtlamaların 31 Aralık 2023 tarihine kadar uzatıldığı açıklandı. İşte haberin ayrıntıları...

Doğalgazda daha az fatura ödemek mümkün mü? İşte doğalgaz ile ısınırken, daha az fatura ödemenin yolları!

Yükselen enerji fiyatları yüzünden kış aylarında tüketiciler yüksek doğalgaz faturaları ödemekten dertli. Ancak daha az fatura ödemek için bazı püf noktalarını ve nasıl tasarruflu kullanılacağını bilmek gerekiyor. İşte detaylar…

İkinci elde fiyat kısıtlaması başladı! Bazı galericiler yasağa uymadı

İkinci el araç satış fiyatının sıfır liste fiyatından fazla olmasının önüne geçmek için Ticaret Bakanlığı harekete geçti. Bu kapsamda ikinci elde fiyat kısıtlaması başlattı.  

Mayıs ayı fiyat istatistikleri resmen açıklandı: Fiyatı en fazla düşen 'doğalgaz' oldu!

Mayıs ayı fiyat istatistikleri Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından resmen açıklandı. Açıklanan detaylara göre Mayıs ayında fiyatı en fazla düşen 'doğalgaz' oldu...

Doğalgaz mayıs ayında bedeva olacak mı? Doğalgaz kaç ay ücretsiz?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın ücretsiz doğalgaz müjdesinden sonra vatandaşlar " Doğalgaz mayıs ayında bedeva olacak mı?" sorusuna yanıt arıyor. İşte konuya ilişkin merak edilen tüm detaylar...

BOTAŞ tarife tablosunu yayımladı! Doğalgaz mayıs tarifesi değişti mi?

Boru Hatları ile Petrol Taşıma AŞ (BOTAŞ), internet sitesinde mayıs ayına ilişkin tarife tablosu yayımlandı. Peki Doğalgaz mayıs tarifesi değişti mi?

Doğalgaz faturası kabarık gelenlerin başına talih kuşu kondu! 31 Mayıs’a kadar vaktiniz var!

Son zamanlarda sık sık gündeme gelen doğalgaz faturalarına ilişkin gelişmeler yaşanmaya devam ediyor. Doğalgaz faturası ödeyen milyonlarca insanı ilgilendiren çok önemli gelişme açıklandı.

Özel sektör çalışanına doğalgaz yardımı geliyor!

Özel sektör çalışanlarını sevindirecek habere göre, doğalgaz yardımı Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe alındı. Kararda, artık işveren özel sektör çalışanları için doğalgaz ve ısınma yardımı yaptığı takdirde, vergi ve SGK primine tabi olmayacak.

2022 doğalgaz yardımı ne zaman yatacak? Isınma yardımı ne zaman yatacak?

Doğalgaz yardımı halk arasında ısınma yardımı olarak da anılan ödemelerin ne zaman yatacağı merakla araştırılıyor. Aralık ayına girilmesi ile birlikte doğalgaz yardımına dair soruların da sayısı da arttı. İşte detaylar!

1 Aralık doğalgaz parası yattı mı? Çalışanlara 1.000 TL kömür odun desteği ne zaman yatacak? Kimler faydalanacak?

Milyonlarca çalışan doğal gaz ve ısınma (kömür, odun) yardımının ne zaman yatırılacağını merak ediyor. Peki, 1 Aralık doğalgaz parası yattı mı? Çalışanlara 1.000 TL kömür odun desteği ne zaman yatacak? Kimler faydalanacak?

Doğalgaz yardımı ne zaman verilecek? 2022 doğalgaz yardımı ne zaman? Doğalgaz yardımı ne zaman yatacak?

Doğalgaz yardımının ne zaman yatıracağı sorusu şu sıralarda sıklıkla araştırılmaktadır. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık konu ile ilgili açıklama yaptı. İşte doğalgaz yardımına dair merak edilenler!

Doğalgaz kısıtlaması 2022 Haberi

Doğalgaz kısıtlaması 2022

İran’ın teknik arıza sebebiyle Türkiye’ye gaz akışını durdurmasının ardından BOTAŞ’ın sanayiciye verdiği doğalgazda önce kısıtlamaya sonra tarife değişikliğine gitmesi ve kesintinin ne kadar devam edeceğini bilinmemesi büyük bir endişe yarattı. 

Sözcü Gazetesi'nden Gamze Bal'ın haberine göre; bu durumun tüm imalat sanayini olumsuz etkileyeceğine fakat en çok cam, seramik, demir çelik ve otomotiv sektörlerini etkileyeceğine dikkat çeken sanayiciler, doğalgaz kesintisinin yalnızca 10 gün sürmesi halinde olumsuz etkilerin bertaraf edilebileceğinin yanı sıra daha uzun bir süreye yayılması durumunda maliyetleri ciddi bir şekilde yükselterek tüketiciye de yeni zamlar yansıtmak zorunda kalacaklarını vurguladı. 

Konuya ilişkin açıklamalarda bulunan Ostim Sanayici ve İş İnsanları Derneği (OSİAD) Başkanı Süleyman Ekinci, “Sanayicinin artan maliyetlerini birim fiyatlara yansıtmaması mümkün değil. Gaz kesintisinin sürmesi durumunda beyaz eşyadan mobilyaya, çatal...