26 / 04 / 2024

Doğalgaz kısıtlamasıyla yeni zamlar kapıda! Beyaz eşyadan otomobile...

Doğalgaz kısıtlamasıyla yeni zamlar kapıda! Beyaz eşyadan otomobile...

BOTAŞ'ın sanayiciye verdiği doğalgazda önce kısıtlama sonra tarife değişikliği yapmasının faturası, bu durumun sürmesi durumunda vatandaşı etkileyecek. Kesintinin 10 günden uzun sürmesi durumunda beyaz eşyadan otomobile kadar yeni zamların geleceği öngörülüyor.



ELEKTRİK KESİNTİLERİNDEN DE KORKULUYOR

OSB’lerde bir de, kesintilerin elektriğe de sıçraması korkusu yaşanıyor. 

Ekinci, bu endişeyle ilgili olarak “Elektrik üretiminin önemli bir kısmı doğalgaz santralleri vasıtasıyla elde ediliyor. Elektrik kesintileri de olacak diye korkmaya başladık” diye konuştu.

Doğalgaz kısıtlamasıyla yeni zamlar kapıda! Beyaz eşyadan otomobile...

Ekinci, “Gaz kesintisi illaki sanayinin çarklarını yavaşlatacaktır. Hizmet sektörüne yönelik üretim yapan sektörler enerji kısıtlamasına gidecekler. Ancak cam, seramik ve demir çelik gibi durma lüksü olmayan sektörler BOTAŞ’ın getirdiği kısıtlamayı aşıp, aşılan tüketim miktarının yüzde 50 zamlı faturalanmasını içeren cezai yaptırımı kabullenecekler. Çünkü bu alanlarda üretim durursa, yeniden başlaması uzun zaman alır” dedi.

Ekinci, yaşanan bu problemlere çözüm olarak ise yenilenebilir enerjiyi işaret etti:

“Bugünden yarına geçici çözümler değil, kalıcı ve sürekliliği olan çözümler üretilmeli. Bu da maasa başında alınan ani kararlarla değil, sektör temsilcileriyle bir araya gelerek yapılmalı. Bu noktada, OSB’lerin güneş enerjisine dönmesini ve devletin bu alanda kapsamlı bir çalışma yürütmesini talep ediyoruz. Gerekirse tüm fabrikaların ve OSB’lerin çatıları güneş panelleriyle donatılmalı.”


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön