24 / 04 / 2024

Doğalgaz kısıtlamasıyla yeni zamlar kapıda! Beyaz eşyadan otomobile...

Doğalgaz kısıtlamasıyla yeni zamlar kapıda! Beyaz eşyadan otomobile...

BOTAŞ'ın sanayiciye verdiği doğalgazda önce kısıtlama sonra tarife değişikliği yapmasının faturası, bu durumun sürmesi durumunda vatandaşı etkileyecek. Kesintinin 10 günden uzun sürmesi durumunda beyaz eşyadan otomobile kadar yeni zamların geleceği öngörülüyor.



‘MUTLAKA FİYATLARA YANSIYACAK’

Kocaeli Sanayi Odası Başkanı Ayhan Zeytinoğlu ise konuyla ilgili açıklamasında tüm bunların dışa bağımlılığın faturası olduğunu vurguladı ve “Şu an tüm sanayiciler ‘bu sorunun üstesinden nasıl geliriz, nasıl verimli çalışabiliriz’ konularına çözüm arıyor, neler olacağını merakla bekliyor” diye konuştu.

Bütün imalat sanayinin bu durumdan etkileneceğinin, en çok etkilenenlerden birinin de ihracatçı firmalar olacağının altını çizen Zeytinoğlu, “İhracat pazarları olan, üretmek ve satmak zorunda olan tüm firmalarımız oldukça olumsuz etkilenecektir” dedi. 

Doğalgaz kısıtlamasıyla yeni zamlar kapıda! Beyaz eşyadan otomobile...

Zeytinoğlu, şunları kaydetti: 

“Enerji önemli bir maliyet. Son tarife değişikliği de tabii ki aleyhimize bir durum. Ancak olmayan enerji en pahalı enerjidir. Muhakkak fiyatlara yansıyacaktır. Bu yüzden fabrikaların durmasındansa zamlı tarifeye mecbur kalmalarını ‘kötünün iyisi’ olarak değerlendirebilirim.”


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön