24 / 04 / 2024

Beyazıt Camisi’ndeki hünkar kasrı onarılacak mı?

Beyazıt Camisi’ndeki hünkar kasrı onarılacak mı?

Gezi Parkı’nın İBB’den, Beyazid Han-ı Sani Vakfı’na devredilmesi tepkilere neden olmuştu. Vakıf 2011’de yanan Beyazıt Camisi’ndeki tarihi hünkar kasrını hâlâ onarmadı, hünkar kasrı atıl durumda kaldı. 



İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, Gezi Parkı'nın belediyeden alınıp Sultan Beyazid Han-ı Sani Vakfı'na (2. Beyazid Vakfı) devredilmesine ilişkin açıklamalarda bulundu.

Sözcü'den İsmail Saymaz'ın haberine göre; Ekrem İmamoğlu, aynı vakfın uhdesinde bulunan Beyazıt Camisi'ne bağlı hünkar kasrının 21 Şubat 2011'de yandığını ve o günden bu yana tamir edilmediğini dile getirdi. 

Beyazıt Camisi’ndeki hünkar kasrı onarılacak mı?

Sultan II. Bayezid tarafından yaptırılan Beyazıt Camisi'nde, padişah ziyaret ettiğinde dinlenme ve görüşmeler için özel tasarlanan hünkâr kasrı yer alıyordu. 1810'de yapılan bu kasr, 21 Şubat 2011'de büyük çaplı bir yangında tahrip oldu ve o günden bu yana atıl halde kalı. 

Vakıflar Genel Müdürlüğünce Beyazıt Camii restorasyona alınsa da 2013-2020 yılları arasında kasra müdahele edilmedi. Artık Gezi Parkı'nın da sahibi olan Beyazid Han-ı Sani Vakfı'na tescilli olan bu kasrın akarlarından elde edilen gelirle onarılması ve yaşatılması gerekiyordu.

Taksim Gezi Parkı ne olacak?


Geri Dön