26 / 04 / 2024

Beykoz Belediyesi'nden Hilvan’a Kadın Kültür Evi!

Beykoz Belediyesi'nden Hilvan’a Kadın Kültür Evi!

Beykoz Belediyesi tarafından kardeş kent protokolü kapsamında Şanlıurfa'nın Hilvan ilçesinde yapımı tamamlanan Çok Amaçlı Kadın Kültür Evi'nin açılışı gerçekleştirildi.




Beykoz Belediyesi tarafından kardeş kent protokolü kapsamında Şanlıurfa'nın Hilvan ilçesinde yapımı tamamlanan Çok Amaçlı Kadın Kültür Evi'nin açılışı gerçekleştirildi. 


Merkezin açılışı Beykoz Belediye Başkanı Yücel Çelikbilek, Hilvan Belediye Başkanı Aslan Ali Bayık, Beykoz Belediye Başkan Yardımcısı Mahmut Gülbasar, başkan danışmanları, meclis üyeleri ve Bağlar Mahalle sakinlerinin katılımıyla yapıldı.


Başkan Yücel Çelikbilek ve beraberindeki heyet öncelikle Şanlıurfa Hilvan Kaymakamı Ahmet Özay'ı makamında ziyaret etti. Hilvan Belediyesine yapılan ziyarette ise yürütülen çalışmalar hakkında bilgi alışverişinde bulunuldu.


Ardından, kardeş belediye başkanları Yücel Çelikbilek ve Aslan Ali Bayık, Bağlar Mahallesi'ne giderek, açılış öncesinde birlik ve beraberlik mesajı vererek bu coğrafya üzerinde yaşayan herkesin kardeş olduğu ve hiçbir gücün bu kardeşliği bozamayacağını vurguladılar.


Konuşmaların ardından İlçe Müftüsü Tahsin Ekim tarafından okunan dualarla Beykoz Belediyesi Çok Amaçlı Kadın Kültür Evi’nin açılışı yapıldı.

 


Açılışın sonrasında Hilvan Belediyesi tarafından yürütülen çalışmaları da inceleyen Başkan Çelikbilek ve beraberindeki heyet,  kuaförlük, biçki dikiş ve el sanatları kurslarının devam ettiği Hilvan Belediyesi Kadın Bilgilendirme ve Kültür Merkezini gezerek, bilgiler aldı. Burada, eğitmen ve kursiyerler tarafından yapılan çeşitli el sanatları Başkan Çelikbilek'e ve beraberindekilere hediye edildi. 


Bilgi Evini de ziyaret eden Başkan Çelikbilek üniversiteye hazırlanan öğrencilerle bir süre sohbet etti. Heyet ilçedeki temasları kapsamında 2014 yılında Kardeş Belediye Hilvan'a Beykoz Belediyesi tarafından yapılan parkta da incelemelerde bulundu.


Başkan Yücel Çelikbilek: "Kardeşliğimiz Nesillerimize Miras Kalsın”


Belediye Başkanı Yücel Çelikbilek: "Beykoz Belediyesiyle Kardeş Belediye olan Hilvan Belediyesiyle sürekli istişare halindeyiz.  Aramızda kurulan bu kardeşlik köprüsünün nesillerimize örnek olmasını ve miras kalmasını temenni ediyorum. Ayrıca Hilvan'da topluma faydalı çok önemli hizmetlerin yürütüldüğünü gördük. Bu konuda kardeş belediye başkanımızı tebrik ediyor başarılarının devamını diliyorum” dedi.


 



Beykoz Belediyesi



Geri Dön