26 / 04 / 2024

Beykoz'a bağlı Fatih Mahallesi'ndeki imar sorunu TBMM'de!

Beykoz'a bağlı Fatih Mahallesi'ndeki imar sorunu TBMM'de!

CHP İstanbul Milletvekili Yakup Akkaya, İstanbul'un Beykoz ilçesi Fatih mahallesindeki imar sorununu TBMM gündemine taşıdı..



Beykoz a bağlı Fatih Mahallesi ndeki imar sorunu TBMM de!

CHP İstanbul Milletvekili Yakup Akkaya, İstanbul'un Beykoz ilçesi Fatih mahallesindeki imar sorununa ilişkin soru önergesi hazırladı. Akkaya, sorularını Çevre Ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki'ye sordu. 

Akkaya önergesinde "1957’de Polonezköy’e bağlı bir köy statüsünü alan Çavuşbaşı, 1996’da belde olmuş, 1999’da da ilk belediye başkanı seçilmiştir. Çavuşbaşı, 2009’da Beykoz Belediyesi’ne bağlanmıştır. Çavuşbaşı beldesi Beykoz'da, Elmalı Barajı'nın havzasında yer almaktadır. 96 bin dönüm araziye sahip beldedir. Çavuşbaşı Mevkii olarak adlandırılan bölge, Fatih, Çiftlik, Baklacı, Çengeldere, Yavuzselim Mahallelerinden oluşmaktadır." dedi.

İstanbul’un Beykoz İlçesi’ne bağlı Çavuşbaşı semtinde imar sorununun hala çözülemediğinden vatandaşların sorun yaşadığını dile getiren Akkaya, "Özellikle Fatih Mahallesinde yaşayan yurttaşlarımızın yaşadığı imar sorunları bir türlü çözülmemektedir. Elmalı barajı havzasındaki koruma alanında olan mahallede insanlar uzun süredir konut edinmiş ve tapu almış olmasına rağmen bugüne kadar imar değişikliği yapılamadığı için kentsel hizmetlerden yararlanamamaktadırlar." dedi.

Akkaya bu çerçevede "Bakanlık olarak Beykoz ilçesi Çavuşbaşı semti Fatih Mahallesi için imar planı değişikliği yapılması hususunda herhangi bir çalışmanız bulunmakta mıdır? Böyle bir çalışmanız varsa ne kadar sürede bu çalışma neticelendirilecektir? Böyle bir çalışmanız yoksa yurttaşlarımızın imar sorununu çözüme kavuşturmak için herhangi bir çalışma başlatacak mısınız?" diye sordu.

 


Geri Dön