25 / 04 / 2024

Beykoz'da imar planı yapmak çok zor!

Beykoz'da imar planı yapmak çok zor!

Beykoz'daki mülkiyet ve imar çalışmalarına dair önemli açıklamalarda bulunan Beykoz Belediye Başkanı Çelikbilek, "Beykoz’da imar planı yapmak çok zordur." dedi.




Beykoz Belediye Başkanı Yücel Çelikbilek, Beykoz'daki mülkiyet ve imar çalışmalarına dair önemli açıklamalarda bulundu. 


2B ve mülkiyeti yüzde 95 oranında çözdüklerini ifade eden Başkan Yücel Çelikbilek, "Beykoz’da 2B ve mülkiyeti yüzde 95 oranında çözdük, ilçede en kapsamlı imar planı çalışmasını başlattık. Bu planlarla imarın yüzde 80'ini yaşayan ve işleyen hale getirdik. Vatandaşlarımız artık binalarını kaçak değil ruhsatlı olarak yapacaklar. Başlattığımız çalışmalarımızı en kısa sürede nihayete erdireceğiz. Halkımız hakkımızda çıkarılan istifa dedikodularına kulak asmasınlar. Biz vatandaşımıza hizmet etmeyi sürdürüyoruz, sürdüreceğiz. İstifamız istenirse başımız üstüne deriz. Partimi en az benim kadar düşünüyorlardır derim." ifadelerinde bulundu. 


2B arazilerini çözdük

imar planları için mesai harcadıklarını ifade eden Başkan Çelikbilek, "Milli Emlaktan aldığım 2B arazilerinin tamamını vatandaşa devrediyorum. Elimde yüzde 1-2 ancak kalmıştır. Kalan araziler de ormanla mahkemelik olan yerlerdir." dedi. 


İmar planları belli ölçüde bitti

Çalışmaların belirli ölçüden tamamlandığını ifade eden Çelikbilek, Beykoz tarihinin en kapsamlı imar planı çalışmasını yaptıklarını söyledi. Köylerle ilgili ciddi bir çalışma yaptıklarını söyleyen Çelikbilek, "Bu planların büyüklüğü diğer ilçelerin tamamından daha fazla. Devasa planlar yapıyorum. İmar Planı çalışmaları Boğaziçi Etkilenme Bölgesi ki bizim çalışma alanımız değil belli ölçüde bitti.  Gerigörünüm etkilenme bölgesi imar planları Büyükşehirden çıktı. 3 bin 194'le ilgili yakında inşaat faaliyetleri başlayacak. Köylerle ilgili ciddi bir çalışma yapıyorum. Eminim ki bir yıl içinde biter." şeklinde konuştu.


Beykoz’da imar planı yapmak çok zordur 

Başkan Çelikbilek, ilçede imar planı yapmanın bürokratik zorluklarına da değindi. "Beykoz’da imar planı yapmak çok zordur." diyen Çelikbilek, "İstanbul’da Sarıyer ve Beykoz haricindeki ilçeler imar planlarını İBB ile birlikte kendileri yapar. Benim imar planlarımı ben yaparım, meclisime sunarım, İBB ile yaparım Tabiat Varlıklarını Koruma Kurulu, İl Çevre Müdürlüğü’ne gönderirim. Bakanlıktan geçirmeden de açıklama ve uygulama yapamam. İmar bekleyen vatandaşlarımız bunu da göz önünde bulundursunlar" ifadelerini kullandı. 


Yerinde Dönüşüm'le mağduriyet olmayacak 


Çelikbilek, Beykoz'da imar planlarının çıkmasının en çok kendisinin istediğini belirterek; "Yerinde dönüşüm dışında her hangi bir kentsel dönüşüm modeline de sıcak bakmıyorum. Kimseyi mağdur etmeyeceğiz, kentsel dönüşümü yerinde yapacağız. Belediye olarak ilk etapta 500 hanelik toplu konut inşa edeceğiz. Bu konuda gerekli çalışmaları başlattık" şeklinde konuştu. 


Beykoz'da Halk Meclisleri başlıyor 

Çelikbilek, her Perşembe Beykozluları makamında ağırladığı söyledi. Çelikbilek ayrıca her akşam Halk Meclisi kuracaklarını belirtti. Çelikbilek üniversite kenti olma yolunda ilerleyen Beykoz’da eğitimi desteklemek için öğrenci yurdu yapacakları müjdesini de verdi. 

 

 


Beykoz'a imar izni çıktı!

 


Geri Dön