29 / 03 / 2024

Beykoz'da imar planları tamamlanıyor!

Beykoz'da imar planları tamamlanıyor!

Beykoz Belediyesi, Zerzevatçı Mahallesi üzerinde devam eden imar planı çalışmalarıyla ilgili mahallelilere imar planları hakkında bilgilendirme toplantısı gerçekleştirildi.



Beykoz Belediyesi, Zerzevatçı Mahallesi üzerinde devam eden imar planı çalışmalarıyla ilgili mahallelilere bilgilendirme toplantısı gerçekleştirildi. 


Zerzevatçı Cami Lokali’nde düzenlenen ve yoğun katılımın olduğu istişare toplantısında, imar planlarıyla ilgili gelinen aşama, ayrıntılar ve son durum mahalle sakinlerine aktarıldı. 


Toplantıya Beykoz Belediye Başkanı Yücel Çelikbilek, Ak Parti İlçe Başkanı Mustafa Gürkan, Başkan Yardımcıları Eyüp Salih Elmas, Tacettin Aksu, Salim Öztürk, Yakup Özbek, Mahmut Gülbasar, Başkan danışmanları, meclis üyeleri, STK temsilcileri ve ilçe sakinleri katıldı. 


Teknik Başkan Yardımcısı E. Salih Elmas sinevizyon eşliğinde gerçekleştirdiği sunumuyla Zerzevatçı Country Kentsel Tasarım Projesi’ni ilçe sakinlerine tanıttı.


Başkan Çelikbilek: "İmar sorununu çözerek çağdaş şehirler kuruyoruz”


Beykozluların memnuniyetini tesisi için imar planlarıyla ilgili çalışmaları sürdürdüklerini belirten Belediye Başkanı Yücel Çelikbilek: "Bu çalışmalar sonunda Beykozlular artık rahat bir nefes alacak, mülkiyet ve imar problemlerinden arınmış olacak. Size söz vermiştik, imar durumlarıyla ilgili zaman zaman aksamalar oluyor. İnşallah hayırlı bir çalışma olur. Bir sonraki toplantıda fikirlerimiz olgunlaştırarak tekrar toplanmak isteriz. Çağdaş şehircilik projeleriyle oluşturulan ve yaşamın bir zevk haline geleceği, imar planlarının sonuçlanması için çalışmalarımız devam edecek. Hepinize teşekkür ediyor, projelerin size, ailenize, ülkemize, Beykoz'a hayırlı olmasını diliyorum" şeklinde açıklamalarda bulundu.


Projeye Dair Notlar:


Beykoz Belediyesi’nin hazırladığı Zerzevatçı Country Kentsel Tasarım Projesi’yle İstanbul gibi dünyanın önemli metropollerinden birinin bir parçası olarak hem küresel hem de yerel olabilme dengesinin, doğal özelliklerinin fırsata çevrilerek kurulması hedefleniyor.   


Bu konuda uluslararası örnekler incelenmiş, araştırılmış, bu hedeflere ulaşabilen yerleşimler örnek alınarak çalışmalara yön verilmiştir. Küreselleşmenin getirdiği yeni yapılanmalar ile değişen ve fırsatlar sunan dünyada; şehirler, doğal ve özgün yönlerini stratejik planlarla avantaja dönüştürmektedir.


Dere kenarı rekreasyon alanı, bisiklet ve yürüyüş rotaları, etkinlik çayırı vb. fonksiyonlarla doğa turizmi mahalleye can katacak; organik pazar, hobi bahçeleri, enstitü ve atölyeler vb. özgün yapı ve tarım projeleri hayata geçecek; günübirlik ticaret, pansiyon, çadırlı konaklama vb. sürdürülebilir ekonomik gelişim desteklenecektir.


Dost Beykoz


Geri Dön