29 / 03 / 2024

Beykoz’da kale gibi istinat duvarları yükseliyor!

Beykoz’da kale gibi istinat duvarları yükseliyor!

Beykoz Belediye Başkanı Yücel Çelikbilek ve ekibi, mahallelerde yol yapım, bakım ve genişletme çalışmalarının yanı sıra tehlike arz eden yerlere büyük ve sağlam istinat duvarları inşa ediyor.



İlçenin meydanlarını, alt ve üst yapısını doludizgin yenileyen Beykoz Belediyesi, yol yapım ve genişletme çalışması tamamlanan noktaları istinat duvarlarıyla sağlamlaştırıyor. İstinat duvarı yapım çalışmalarıyla kayma riski taşıyan yerler sağlam ve yüksek duvarlarla örülerek ilçe sakinleri için güvenli hale getiriliyor. 


 Fen İşleri Müdürlüğü bünyesinde yürütülen çalışma kapsamında ekipler çalışmanın niteliği ve zeminin durumuna göre taş duvar ya da betonarme bloklar kullanıyor. 


İstinat duvarı yapım çalışmalarına İBB ekipleri de destek veriyor. Çalışmalar kapsamında 2014 yılı içinde Tokatköy Mahallesi Hz. Yuşa Caddesi’nde 67 mt uzunluğunda 5 m yüksekliğinde duvar imalatı ile yol genişletme çalışması, Kavacık Mahallesi Armağan Sokak’ta 36 mt uzunluğunda 4 m yüksekliğinde betonarme istinat duvarı yapımı tamamlandı. 


Merkez Mahallesi Pırlanta Sokak’taki tehlike arz eden taş duvar ekipler tarafından kontrollü şekilde yıkılarak yerine yeni bir duvar yapıldı. Yavuz Selim Mahallesi Gelecek Sokak’ta yol kenarında toprak kaymasını önlemek amacıyla duvar hizası yoldan 50 m yüksekliğe çekilerek araçların yol kenarından aşağı düşme riski engellendi. Çiftlik Mahallesi Orhan Gazi Caddesi’nde meydana gelen toprak kayması dolayısıyla 41 metre uzunluğunda 4,5 metre yüksekliğinde, Kızılçam Sokak’ta ise 3,5 metre yüksekliğinde 25 metre uzunluğunda duvar örülerek ilçe sakinleri için güvenli hale getirildi.


Beykoz Belediyesi


Geri Dön