29 / 03 / 2024

Beykoz'da koronavirüs mezarlığı tartışması!

Beykoz'da koronavirüs mezarlığı tartışması!

Koronavirüs salgınında yaşamını yitirenlerin defni için İstanbul'da Beykoz'daki Baklaca Mezarlığı belirlendi. Mahalle sakinleri mezarlığın yerleşim yerlerine yakın olmasından şikayet etti.



Bilim Kurulu ve Diyanet İşleri Başkanlığı'nın tavsiye ve kararlarıyla koronavirüs sebebiyle hayatını kaybedenler için İstanbul'da defin yeri olarak Kilyos ve Beykoz belirlendi. Sputniknews'te yer alan habere göre, koronavirüs sebebiyle hayatını kaybedenler buralara gömülmeye başlandı.

Beykoz'daki Baklaca Mezarlığı'na da definler gerçekleştirildi. Fakat Çavuşbaşı Baklacı mahallesi sakinleri mezarlığın yerleşim yerlerine yakın olduğunu dile getirerek önlem alınmasını talep etti. Mahallede oturan ve bölgede yerleşim yerleriyle okullar olduğunu belirten Abdurrahman Öz,  şöyle konuştu:

"İstanbul Büyükşehir Belediyesi Anadolu Yakası için defin yeri olarak Çavuşbaşı belirlenmiş. Çevreye baktığınızda burası bir yerleşim alanı. Ben burada yaşayan bir vatandaşım. Burada okullar var. Bu okullarda çocuklar eğitim görüyor. Burası bir cadde. Caddenin hemen altı mezarlık. Bu sakıncalıysa bu kadar yerleşim alanı içine defin niçin yapılıyor? Niye rahatsızız? Bir tehlike olmasa bu insanların da aile mezarlıkları vardır. Demek ki bir sakınca ve problem var."

Baklacı mahallesi sakinlerinin mezarlığın önünde toplanması üzerine bölgeye gelen çevik kuvvet ekipleri vatandaşları Baklaca Mezarlığı'nın önünden uzaklaştırdı. Çevik kuvvet ekipleri de Baklacı Mezarlığı girişinde beklemeye başladı. Diğer bir yandan mezarlığın arka tarafında ormanlık bölgede bir iş makinesinin çalıştığı görüldü.

 

Şantiyelerde 'koronavirüs' riski!


Geri Dön