25 / 04 / 2024

Beylikdüzü-Sefaköy Metro Hattı geliyor!

Beylikdüzü-Sefaköy Metro Hattı geliyor!

Sefaköy-Beylikdüzü arasında planlanan yeni metro hattı projesi İstanbul 4 Numaralı Tabiat Varlıklarını Koruma Bölge Komisyonu'nun onayına sunuldu. Projenin seçimden sonra hızlanması bekleniyor...



Beylikdüzü-Sefaköy Metro Hattı için düğmeye basıldı. İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Ulaşım Planlama Müdürlüğü tarafından hazırlanan, Sefaköy-Beylikdüzü (TÜYAP) yeni metro hattı projesi İstanbul 4 Numaralı Tabiat Varlıklarını Koruma Bölge Komisyonu'nun onayına sunuldu.  

Hat, 19 kilometre uzunluğunda olacak ve Sefaköy'den sonra ikiye ayrılacak. Bir hat kısmen metrobüs hattını izleyip Söğütlüçeşme'ye, diğeri ise Sefaköy Bahçelievler-Bakırköy-Zeytinburnu, Fatih'ten geçip Yenikapı'ya gidecek.

Sefaköy-Yenikapı arasında inşa edilecek metro hattı ile kısmen metrobüs hattının altında yer alacak. Metro hattının ikinci aşamasını oluşturan İncirli-Gayrettepe-Söğütlüçeşme metro hatları Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı tarafından hayata geçirilecek.

Dönemin Beleidye Başkanı Kadir Topbaş 2012'de İstanbul'daki toplu taşıma sisteminin önemli bir unsurunu oluşturan metrobüs hattındaki aşırı yoğunlukla ilgili, "Metrobüsün bulunduğu hatta artık bir metro gerekiyor. Bu yoğunluğu otobüslerle taşımanız mümkün değil. Metrobüsü kaldırmadan da alttan metro çalışması yapılacak" şeklinde açıklama yapmıştı. 

Ancak şu an İstanbul'da yaşanan seçim belirsizliği nedeni ile ulaşım projelerinin ne olacağı henüz bilinmiyor. 
 

İstanbul'da 2020'de açılacak 3 yeni metro hattı!

İstanbul'da inşaatı devam eden 17 metro hattı ve istasyonları!

İstanbul'daki raylı sistem uzunluğu 285 kilometreye çıkacak!


Geri Dön