18 / 04 / 2024

Beylikdüzü trafo merkezi için BEDAŞ’a yer tahsisi yapıldı!

Beylikdüzü trafo merkezi için BEDAŞ’a yer tahsisi yapıldı!

Gelişen ve nüfusu büyük hızla artan Beylikdüzü’nün elektrik sorunu için Beylikdüzü Belediyesi harekete geçti. İlçenin uzun vadede 50 yıllık elektirik ihtiyacını karşılayacak olan indirici trafo merkezi için BEDAŞ’a yer tahsisi yapıldı.




Beylikdüzü Belediyesi, Beylikdüzü’nün elektrik dağıtımını yapan Boğaziçi Elektrik Dağıtım A.Ş. (BEDAŞ) ile çözüm ortağı olarak çalışmaya devam ediyor. Bu nedenle sürekli gelişen ve nüfusu büyük hızla artan Beylikdüzü’nün yetersiz kalan trafolarından kaynaklı yaşanan elektrik kesintilerine çözüm olacak trafo merkezi için de ilk adım atıldı. 2 ay içerisinde başlayarak, 18 ay sonra bitmesi planlanan trafo merkezi için Beylikdüzü Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ve Türkiye Elektrik İletim A.Ş. (TEİAŞ)’yi vekalet eden İhsan Genç’in imzasıyla BEDAŞ’a yer tahsisi yapıldı.

BEDAŞ emeklisi ve Beylikdüzü Belediyesi CHP Meclis Grup Sözcüsü Mülayim Demirtaş, yaklaşık 35 milyon Euro yatırımla yapılacak olan ve ilçeye 154/36 kwh’lik elektirik kaynağı olacak olan indirici trafo merkezi ile mevcudun dışında kısa vadede 50 bin, uzun vadede 100 bin konutun elektrik ihtiyacının karşılanacağını belirtti.  



Beylikdüzü Belediyesi


Geri Dön