29 / 03 / 2024

Beylikdüzü yatırım merkezi haline geldi!

Beylikdüzü yatırım merkezi haline geldi!

Satış ve kira fiyatlarının İstanbul gayrimenkul piyasası ortalamasının altında seyretmesi Beylikdüzü’nü hem oturum, hem de yatırım merkezi haline getirdi.



Satış ve kira fiyatlarının İstanbul gayrimenkul piyasası ortalamasının altında seyretmesi Beylikdüzü’nü hem oturum, hem de yatırım merkezi haline getirdi.İstanbul’un birçok ilçesine oranla çok daha planlı bir gelişim gösteren Beylikdüzü geniş yaşam alanları, sosyal imkanlara sahip nitelikli ve markalı konut projeleriyle gayrimenkul piyasasındaki yükselişini sürdürüyor. Son 4 yılda yatırımın hızla arttığı bölge, artan ulaşım imkanları, sanayi kuruluşları, nitelikli konut projeleri ve alışveriş merkezleriyle şehir içinde şehir oldu.


EVA Gayrimenkul Değerleme İş Geliştirme Direktörü Zuhal Balsarı, İstanbul’un göç alan ilk 10 ilçesi arasında yer alan, Beylikdüzü’nün, son yıllarda yatırımda öne çıkan bölgelerin başında geldiğini söyledi. Bölgedeki konut dokusunun genel olarak site içerisinde güvenlikli ve sosyal imkânları olan projeler olduğunu belirten Balsarı; sitelerde parkın, güvenliğin, açık kapalı havuzların, çocuk bahçelerinin ve otoparkların olmasının yatırımcıya çok cazip geldiğini vurguladı.


Beylikdüzü’nün, konut projeleri bakımından sosyo-ekonomik yelpazenin neredeyse tamamına hitap ettiğini belirten Balsarı, ilçede her gelir grubu için tercih edilebilir nitelikte konut stoku bulunduğunu, bununla birlikte bölgenin sosyal olanaklarının da aynı şekilde birçok katmana hitap eder özellikte olduğunu ifade etti. Balsarı, lüks villa projelerinden sosyal olanaklara sahip nitelikli ucuz konut projelerine kadar, farklı gelir gruplarına hitap eden projelerin yer aldığı Beylikdüzü’nde konut projelerinin genelinde 1+1, 2+1 ve 3+1 dairelerin bulunduğunu kaydetti.


İlçe genelinde fiyatların E-5 Karayolu’ndan sahil yoluna inildikçe azaldığını, E-5 Karayolu’na yaklaştıkça artış gösterdiğini söyleyen Balsarı; “Beylikdüzü bölgesindeki daire birim fiyatlarının E-5 Karayolu cephesine doğru artan bir ivme ile ortalama 1.800 TL/m² – 3.500 TL/m² aralığında değiştiği görülüyor. Site içindeki markalı konutlarda ise m² satış değerleri ortalama 3.000 TL – 3.500 TL arasındar. Konutun alanı küçüldükçe metrekare satış değerinin 3.500 TL – 3.800 TL aralığına yükseldiği dikkat çekiyor” diye konuştu.


Ulaşım altyapısı hızla tamamlanıyor

Avcılar-Beylikdüzü metrobüs hattının hizmete girmesiyle birlikte bölgede ulaşımın bir ölçüde rahatladığını, buna bağlı olarak konut fiyatlarında artış gözlemlendiğini belirten Balsarı, mevcut metro ağına yeni bir ağın eklenmesiyle Bakırköy – Beylikdüzü hattında raylı sistemin de hayata geçirilerek, Yenikapı – İncirli metro hattına bağlanacağını ve Beylikdüzü – Bakırköy metrosu ile bölge potansiyelin bir kat daha artacağını düşündüğünü söyledi.


İlçenin yeni projeleri


Vira İstanbul


Gül Proje tarafından inşa edilecek Vira İstanbul 630 milyon lira yatırım değerine sahip. 92 bin metrekarelik arazide üzerinde hayata geçirilecek projede 1156 konut 39 konutun yer alacak. 74 bin 500 metrekaresi peyzaj alanı olarak ayrıldığı Vira İstanbul’da büyüklüğü 50 ile 200 metrekare arasında değişen 1+1, 2+1, 3+1, 4+1 daireler yer alıyor. 2018 yılının Aralık ayında teslim edilmesi planan projede metrekare fiyatları 3 bin 100 liradan başlıyor. Vira İstanbul’da lansman dönemine özel peşinde yüzde 7 indirim, firma bünyesinde 30 ay sıfır faiz imkanı sunuluyor.


Deniz İstanbul


Keleşoğlu Holding’in tarafından Beylikdüzü’nde inşa edilecek ve 1 milyar dolarlık yatırım değerine sahip Deniz İstanbul projesinin lansmanı yakında yapılacak. Tümü deniz manzaralı 300 villa ve 4500 konuttan oluşacak proje orta ölçekli bir kasaba olarak tasarlandı. İstanbul’un deniz kıyısındaki en büyük projesi olan Denizİstanbul, marinanın yanı sıra otel, okul, hastane, cami, ev – ofis , AVM, plaj ve restoranlar ile de hizmet verecek. Keleşoğlu Holding, toplam 6 etaptan oluşan projeyi 2021 yılına kadar tamamlamayı hedefliyor.


Huzurlu Marmara


Huzurlu İnşaat tarafından Beylikdüzü’nde yapımına başlanılan Huzurlu Marmara projesi 500 konuttan meydana geliyor. 27 bin metrekarelik arsa üzerine kurulan projede 2+1, 3+1 ve 4+1 daireler yer alıyor. Dairelerin alanları 97 ile 117 metrekare arasında değiştiği projede ön talep süreci devam ediyor. Projede 261 bin liradan başlayan fiyatlarla daire sahibi olunurken, yüzde 35 peşinat ile Huzurlu İnşaat bünyesinde de vadelendirme yapılabiliyor. Projenin Ekim 2018′de teslim edilmesi planlanıyor.


Asmalı Hayat


Dekar Yapı, yeni projesi için Beylikdüzü – Yakuplu’daki 78 bin metrekarelik araziyi seçti. 244 bahçeli evden oluşan Dekar Asmalı Hayat adlı proje için ön satışlar başlayan şirket lansmanı Kasım ayında yapacak. Tek kat ya da dubleks olarak 149 ile 361 metrekare aralığında tasarlanan 3+1, 4+1 ve 5+1 bahçeli evler 7 farklı tipden oluşuyor. Projede, ticari üniteler ve sosyal yaşam alanları da yer alacak.


Aqua Kavaklı


Nihal İnşaat, Topçuoğlu İnşaat ve AKEME İnşaat imzası taşıyan Aqua Kavaklı projesi

10 bin metrekarelik arazi üzerinde hayata geçiriliyor. İlk etabı 6 blokta 130 daireden meydana gelen projede büyüklükleri 120 ile 304 metrekare arasında değişen 2+1, 3+1, 4+1, 5+1 daireler yer alıyor. Ön talep sürecinin devam ettiği projenin Eylül 2016′da teslim edilmesi planlanıyor.


Ayışığı Butik


Demir İnşaat’ın Ayışığı konseptinin üçüncü etabı Ayışığı Butik, Beylikdüzü’nde hayat buluyor. Projede yer alan 106 rezidans konut metrekaresi 3 bin 600 TL’den satışa çıkarken, proje teslim tarihi 2016 yılının Ağustos ayı olarak belirlendi. Toplam 14 bin metrekare inşaat alanında yükselen 108 rezidans konut ve 15 adet ticari alandan oluşuyor.


Sözcü


Geri Dön