20 / 04 / 2024

Beylikdüzü'nde 12.9 milyon TL'ye icradan satılık 4 katlı bina!

Beylikdüzü'nde 12.9 milyon TL'ye icradan satılık 4 katlı bina!

T.C. Büyükçekmece 2. İcra Dairesi, İstanbul ili, Beylikdüzü ilçesi, Kavaklı Mahallesi, 0 ada 560 parselde yer alan binayı 12 milyon 884 bin 157 TL'ye satıyor...



T.C. Büyükçekmece 2. İcra Dairesi tarafından, İstanbul ili, Beylikdüzü ilçesi, Kavaklı Mahallesi, 0 ada 560 parselde yer alan bina 12 milyon 884 bin 157 TL'ye satışa çıkarıldı. Gayriemnkulün satış ihalesi 22 Eylül tarihinde saat 14:00'te gerçekleştirilecek. 

İlan metni:

T.C.BÜYÜKÇEKMECE 2. İCRA DAİRESİ 2016/896 TLMT.

TAŞINMAZIN AÇIK ARTIRMA İLANI

Satılmasına karar verilen taşınmazın cinsi, niteliği, kıymeti, adedi, önemli özellikleri :
1 NO'LU TAŞINMAZIN
Özellikleri : İstanbul İl, Beylikdüzü İlçe, 0 Ada, 560 Parsel, KAVAKLI(BEYLİKDÜZÜ) Mahalle/Köy, Anarşa yolu Mevkii, Satışa konu taşınmaz tarla olup, üzerinde bodrum + zemin + 2 normal kat düzeninde 4 katlı, betonarme konstürksiyon bina projelendirilmiş ve ruhsatlandırılmıştır. Mimari projesine göre yapı; bodrum kat 1.308 m², zemin kat 897 m², 1. kat 915 m², kısmi 2. kat 190 m² olmak üzere toplam 3.310 m² alanlıdır. Yerinde yapılan incelemelerde taşınmazda kısmi ikinci katın tam kata genişletildiği ve üstüne çatı katı inşa edildiği, yapıda 1. kattan itibaren konsol yapıldığı, ayrıca binaya bitişik olarak cadde tarafında bodrum kat + asma kat + zemin kat +3 normal kat + çatı katı düzeninde ikinci bir bina inşa edildiği tespit edilmiştir. Ruhsatlı olan yapı mahallen bodrum kat 1.345 m², zemin kat 897 m², 1. kat, 2. kat ve 3. katın her biri 1.020 m² alanlı olmak üzere toplam brüt 5.302 m² alanlıdır. Katların tamamı idari kısım ve imalat kısmı şeklinde düzenlenmiştir. Katların her birinde tuvalet alanı bulunmaktadır. 1 adet yük asansörü vardır. Dış cephesi sıva üzeri boyalı olan binanın iki ana girişi ve iki adet merpen kovası bulunmakta olup katlara her ik merpen kovasından da ulaşılmaktadır. Tüm girişlerde kapılar demir doğramadır. Merpen mahallerinde ve kat sahanlıklarında zeminler dökme mozaik, duvarlar ve tavanlar boyalıdır. Katlarda zeminler idari kısımlarda laminant parke, tuvaletler seramik kaplıdır. Bodrum kat, 2. kat ve çatı katında imalat bölümlerinde zeminler dökme mozaik, 1. kat imalat bölümünde zeminler kısmen dökme mozaik, kısmen PVC esaslı malzeme kaplıdır. Ana taşınmazın iki cephesi yol diğer iki cephesi komşu parseller ile sınırlıdır. Parselin cepheli olduğu yollar cadde ve sokak niteliklidir. Parselin çevresi duvar üzeri tel çit ile çevrili olup, hem İstanbul Caddesinden, hem de Şenay Sokak cephesinden girişi mevcuttur. Parselin yapılara haricinde kalan kısmı beton kaplıdır ve açık otopark imkanı bulunmaktadır. Bölgede teknik alt yapı imalatları tamamlanmış olup bölgeye şehir suyu, şehir elektriği, doğalgaz, telefon, kanalizasyon ve iletişim hizmetleri verilmektedir. Bölgede belediye ve kamu hizmetleri mevcuttur.

Adresi : Kavaklı Mah. İstanbul Cad. No:6 Beylikdüzü/ İSTANBUL
Yüzölçümü : 2.502,32 m2
İmar Durumu : Var, İnşaat tarzı Sanayi alanında kalmaktadır.

Kıymeti : 12.884.157,50 TL
KDV Oranı : %18
Kaydındaki Şerhler : Tapu kaydındaki gibidir

1. Satış Günü : 22/09/2021 günü 14:00 - 14:05 arası
2. Satış Günü : 22/10/2021 günü 14:00 - 14:05 arası

Satış Yeri : MEZAT SALONU,Ekinoba Mah. E-5 Londra Asfaltı Cad. No:105/1 Aymerkez Karşısı, B.Çekmece/İST.

Beylikdüzü nde 12.9 milyon TL ye icradan satılık 4 katlı bina!

Satış şartları :

1- İhale açık artırma suretiyle yapılacaktır. Birinci artırmanınyirmi gün öncesinden, artırma tarihinden önceki gün sonuna kadar esatis.uyap.gov.tr adresinden elektronik ortamda teklif verilebilecektir. Bu artırmada tahmin edilen değerin %50 sini ve rüçhanlı alacaklılar varsa alacakları toplamını ve satış giderlerini geçmek şartı ile ihale olunur. Birinci artırmada istekli bulunmadığı takdirde elektronik ortamda birinci artırmadan sonraki beşincigünden, ikinci artırma gününden önceki gün sonuna kadar elektronik ortamda teklif verilebilecektir. Bu artırmada da malın tahmin edilen değerin %50 sini,rüçhanlı alacaklılar varsa alacakları toplamınıve satış giderlerini geçmesi şartıyla en çok artırana ihale olunur. Böyle fazla bedelle alıcı çıkmazsa satış talebi düşecektir.

2- Artırmaya iştirak edeceklerin, tahmin edilen değerin % 20'si oranında pey akçesini Büyükçekmece 2. İcra Müdürlüğü T. Vakıflar Bankasındabulunan TR**********************45 İBAN numaralı hesabımıza T.C kimlik ve dosya numarası yazılarak yatırılması veya bu miktar kadar milli bir bankanın “şartsız, kesin ve süresiz” teminat mektubunu vermeleri veya Vakıfbank Bankomat kartı olanları Müdürlüğümüzde bulunan POS cihazından yatırmaları lazımdır. Yabancı para kurunda günlük değişimler olmasıve 805 sayılı Kanun'un 1. maddesine göre “döviz” teminat olarak kabul edilmez. Satış peşin para iledir, alıcı isteğinde (10) günü geçmemek üzere süre verilebilir. Damga vergisi, KDV,1/2 tapu harcı ileteslim masraflarıalıcıya aittir. Tellâliye resmi, taşınmazın aynından doğan vergiler satış bedelinden ödenir.

3- İpotek sahibi alacaklılarla diğer ilgilerin (*) bu gayrimenkul üzerindeki haklarını özellikle faiz ve giderlere dair olan iddialarını dayanağı belgeler ile (15) gün içinde dairemize bildirmeleri lazımdır; aksi takdirde hakları tapu sicil ile sabit olmadıkça paylaşmadan hariç bırakılacaktır.

4- Satış bedeli hemen veya verilen mühlet içinde ödenmezse İcra ve İflas Kanununun 133 üncü maddesi gereğince ihale feshedilir. İhaleye katılıp daha sonra ihale bedelini yatırmamak sureti ile ihalenin feshine sebep olan tüm alıcılar ve kefilleri teklif ettikleri bedel ile son ihale bedeli arasındaki farktan ve diğer zararlardan ve ayrıca temerrüt faizinden müteselsilen mesul olacaklardır. İhale farkı ve temerrüt faizi ayrıca hükme hacet kalmaksızın dairemizce tahsil olunacak, bu fark, varsa öncelikle teminat bedelinden alınacaktır.

5- Şartname, ilan tarihinden itibaren herkesin görebilmesi için dairede açık olup gideri verildiği takdirde isteyen alıcıya bir örneği gönderilebilir.

6- İİK.127.Md. GÖRE SATIŞ İLANININ TEBLİĞİ: Adresleri tapuda kayıtlı olmayan (Mübrez tapu kaydında belirtilen) alakadarlara takip ilgililerine gönderilen tebligatların tebliğ imkansızlığı halinde işbu satış ilanı tebliğ yerine kaim olmak üzere ilanentebliğ olunur. 

7- Fiziken yapılacak ihalelerde 1,2,3,5 TL gibi bilinçli olarak mesnetsiz peyler sürmek şartı ile ihale için verilen kısa sürede ihalenin sıhhatini bozarak, ihalenin feshine bulgu oluşturmak maksadı ile sebepsiz yere hak kayıplarına neden olan pey sürme işlemlerine mani olmak için fiziken sürülecek olan iki pey arasında en az 100,00 TL lik artış farkı aranmasına, 100,00 TL lik artış farkı altında pey sürenlerin peylerinin dikkate alınmamasına, (internet ortamında verilen tekliflerde bu hususun uygulanma imkanı bulunmadığından internet teklifleri istisnadır) 

8- Satışa iştirak edenlerin şartnameyi görmüş ve münderecatını kabul etmiş sayılacakları, başkaca bilgi almak isteyenlerin 2016/896 Tlmt. sayılı dosya numarasıyla müdürlüğümüze başvurmaları ilan olunur.


Geri Dön