19 / 04 / 2024

Beylikdüzü'ne Vira İstanbul ile yeni sosyal donatılar geliyor!

Beylikdüzü'ne Vira İstanbul ile yeni sosyal donatılar geliyor!

Beylikdüzü Belediyesi ve Gül Proje ile ortaklaşa hazırlanan toplamda 630 milyon TL'lik yatırımın yapılacağı Vira İstanbul Projesinin tanıtımı lansmanı, Shangri - La Bosphorus Otel'de yapıldı.



Beylikdüzü Belediyesi ve Gül Proje ile ortaklaşa hazırlanan toplamda 630 milyon TL'lik yatırımın yapılacağı Vira İstanbul Projesinin tanıtımı lansmanı, Shangri - La Bosphorus Otel'de yapıldı. 


Projeyi anlatan Başkan Ekrem İmamoğlu, işe %35 oranında ortak olduklarını söyleyerek "Hasılat paylaşımı modeliyle bu kaynak % 30 daha artabilecek. Ayrıca önemli birçok sosyal tesis ilçeye kazandırılacak. 


Projenin, 74 bin 500 metrekarelik kısmını yeşil alanları ve sosyal donatılar oluşturuyor. Vira İstanbul'un da en çekici tarafının kazanılan doğal mekanlar olacağını düşünüyorum" diye konuştu ve işbirliğinin hayırlı olmasını diledi. 


Beylikdüzü Belediyesi, İstanbullulara ve ilçe sakinlerine her açıdan fayda sunacak, yaşamlarına değer katacak bir girişime Gül Proje ile başladı. Vira İstanbul adında projenin inşasına Kavakh'da başlandı. Belediyelerin kaynak yaratmak için kullandıkları arazi satışı yönteminin aslında bir kaynak israfı olduğunu tespit eden Beylikdüzü Belediyesi daha çok ve daha kaliteli hizmet için kaynak yaratma konusunda öncü bir model benimsedi ve 92 bin metrekarelik bir arazisini hasılat paylaşımıyla değerlendirmeye karar verdi. Açılan ihaleyi kazanan Gül Proje, sözleşme gereği yapılacak konut ve işyerlerinin satışının toplam gelirin yüzde %35'ini Beylikdüzü Belediyesi'ne ödemeye taahhüt etti. Belediye ayrıca sözleşmeye, açık ve kapalı havuzlar, idari bina, kreş gibi sosyal donatıların bulunacağı kapsamlı bir sosyal tesisin de ihaleyi kazanan Gül Proje tarafından ücretsiz olarak Beylikdiizü'ne kazandırılması maddesini koydu. 


Projede Beylikdüzü Belediyesi'ne Ait Kamu Alanı Da Olacak Barış Mahallesi Volvo Kavşağı üzerinde bulunan ve eski kurbanlık alan olarak bilinen arazide hasılat paylaşımı sonucu yapılan 1.156 konut ve 39 cadde mağazasından oluşacak "Vira İstanbul" projesinin, 74.500 metrekarelik kısmı, yeşil alanlara ve sosyal donatılara ayrılıyor. 50 m2'den başlayıp 200 m2'ye kadar çıkan i +1, 2+1,3+1 ve 4+1 seçeneklerinden oluşan konutlar, 17 blok halinde yükselecek. Ulaşımın son derece kolay olduğu Vira İstanbul, E-5 ve Metroya 2 dakika, Kavaklı Sahil ve denize sadece 3 dakika uzaklıkta yer alıyor. Açık hava okuma alanları, gezinti yürüyüş yolu, sauna, sosyal tesis, kafeterya, süs havuzları, çocuk oyun alanları, fitness alanları, misafir otoparkı, kapalı otopark, paten ve kayak alanları, hamam, basketbol sahası, tenis kortu, yüzme havuzu, renk ve kelebek bahçeleri, çim amfi, yeşil meydan, dinlenme alanı, açık hava sineması ve cep sineması gibi zengin sosyal donatılara sahip olacak Vira İstanbul, eğitim kurumlarına olan yakınlığı ile eğitimde ve güvenlikte ilk 5'in içinde yer alan Beylikdüzü için de doğru bir yatırım olarak görülüyor. Projede ayrıca Beylikdüzü Belediyesi'ne ait kamu alanı da olacak. 


Yurthaber


Web: www.gulproje.com.tr


Geri Dön