29 / 03 / 2024

Beyoğlu 2020-2024 Stratejik Planı ve 2020 bütçesi meclise sunuldu!

Beyoğlu 2020-2024 Stratejik Planı ve 2020 bütçesi meclise sunuldu!

2020-2024 Beyoğlu Belediyesi Stratejik Planı meclise sunuldu. Çalışmada depreme hazırlık süreci ile ilgili, "Yurttaşların sürekli eğitim alabilecekleri ve tatbikat yapabilecekleri, yeterli alana sahip bir afet bilinçlendirme ve eğitim parkı yapmak." maddeleri yer aldı...



Beyoğlu Belediyesi 2020-2024 yılları Stratejik Planı ve 2020 bütçesini hazırlayarak ilçe meclisine sundu. 

‘Yurtaşın talebi deprem’

Cumhuriyet'ten Hazal Ocak'ın haberine göre, plana dair önerilerin de yer aldığı çalışmada stratejik planda yer alan kentsel dönüşüm hedeflerine ilişkin “‘Bakanlar kurulu kararı ile kentsel dönüşüm/yenileme alanı ilan edilen bölgelerde inşaat uygulamalarını tamamlamak’ hedefi güncel ekonomik koşullar ve bugüne kadar yerinden etmeye neden olan kentsel dönüşüm uygulamaları dikkate alınarak yeniden düşünülmelidir” ifadeleri kullanıldı.

Çalışmada depreme hazırlık sürecine ilişkin talepler şu şekilde yer aldı:

“ -Afetlere ve özellikle depreme hazırlık konusunu sürekli gündemde tutmak ve gerekli hazırlıkları bir an evvel gerçekleştirmek.

-Deprem ve afetlere hazırlık konusunda bütün mahalleleri ve yurttaşları kapsayacak bir eğitim seferberliği yapmak; bu konuda AFAD ve İBB ile eşgüdümlü bir çalışma geliştirerek, mahalle afet gönüllülüğü etrafında bir organizasyon oluşturmak.

-Yurttaşların sürekli eğitim alabilecekleri ve tatbikat yapabilecekleri, yeterli alana sahip bir afet bilinçlendirme ve eğitim parkı yapmak.

-Toplanma alanları bahsinde konunun öneminin farkında olarak ciddi çalışmalar yapmak, boş alanları mümkün olduğunca değerlendirmek.”


Geri Dön