23 / 04 / 2024

Bursa Büyükşehir Belediyesi'nin 2020 bütçesi 2.8 milyar TL!

Bursa Büyükşehir Belediyesi'nin 2020 bütçesi 2.8 milyar TL!

Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin 2020 mali yılı gelir bütçesi 2 milyar 800 milyon lira, gider bütçesi de 2 milyar 600 milyon lira şeklinde kabul edildi. 



Bursa Büyükşehir Belediye Meclisi’nin Kasım ayı olağan toplantısının 3. oturumu, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş yönetiminde yapıldı. Bursa Büyükşehir Belediyesi'nde yer alan habere göre, gerçekleştirilen toplantıda, Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin 2020 yılı mali bütçesi de oylandı. Toplantıda gerçekleştirilen oylamada; 2 milyar 800 milyon lira olan gelir bütçesi ile 2 milyar 600 milyon lira olan gider bütçesi, oyçokluğu ile kabul edildi. 

Yapılan meclis toplantısında, 17 ilçenin 2020 yılı mali bütçeleri de onaylandı ve  yürürlüğe girdi. BUSKİ için yapılan ayrı oturumda da kurumun gelir bütçesi 1 milyar 380 milyon lira, gider bütçesi de 1 milyar 192 milyon lira olarak ‘oybirliği ile’ kabul edildi.  

Bursa Büyükşehir Belediyesi için 2020 yılında 2 milyar 800 milyon liralık gelir, 2 milyar 600 milyon liralık ise gider öngördüklerini dile getiren Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, eksi 35 milyon liralı iç, eksi 165 milyon lirası da dış borç olmak üzere eksi 200 milyon lira net finansman ile bütçede denklik sağlanacağını belirtti. Görüş ve önerileri, destekleri için meclis üyelerine teşekkürlerini sunan ve bütçenin hayırlı olması dileğinde bulunan Başkan Alinur Aktaş, “İnşallah yatırımlarla dolu dolu, artı haneleri fazla bir yılı tamamlamak bize nasip olur” dedi.
 
Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, 2020 yılında mevcut borç yükünü azaltıp yeni kaynaklar oluşturarak, daha yaşanabilir bir Bursa’yı ortaya çıkarmayı hedeflediklerini söyledi. Bütçenin tamamına bakıldığında borç yükünün oldukça fazla olduğunun görüleceğini dile getiren Başkan Alinur Aktaş, “Hem bu borçları ödeyeceğiz hem beraberinde yeni yatırımları yapacağız. Ulaşımı rahatlatıp, tarih ve turizm şehri Bursa’yı geliştireceğiz. Her açıdan daha yaşanabilir bir şehir oluşturacağız. Bundan kimsenin şüphesi olmasın” dedi. 


Geri Dön