25 / 04 / 2024

Beyoğlu Belediyesi'nden doğaya destek olanlara buz pateni keyfi!

Beyoğlu Belediyesi'nden doğaya destek olanlara buz pateni keyfi!

Beyoğlu Belediyesi’nin 8 yıldır “Doğaya Destek Sizden, Buz Pateni Biletiniz Bizden” sloganıyla açtığı Buz Pisti bu yıl da hizmete girdi. Buz pisti Hasköy sahilinde kuruldu...




Beyoğlu Belediyesi’nin 8 yıldır “Doğaya Destek Sizden, Buz Pateni Biletiniz Bizden” sloganıyla açtığı Buz Pisti bu yıl da hizmete girdi.


Hasköy sahilinde kurulan mobil buz pisti Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan tarafından açıldı. Açılışta buz hokeyi takımı sıkı bir karşılaşmayla davetlilere heyecanlı dakikalar yaşattı.


Demircan “Her yerde spor her yere spor”


Artık yeni dönemde Beyoğlu’nun birçok sorununu çözdüğünü ifade eden Demircan “Hanımlar ve çocuklar bizden spor için destek bekliyor. Hayatı seviyorlar, mutlu oluyorlar. Onun için Beyoğlu’nda bu tip mekanları yapıp onları mutlu ediyoruz. Her yerde spor, her yere spor diyoruz” şeklinde konuştu.


En büyük hastalıkların sağlıksız beslenmeyle meydana geldiğini anlatan Demircan “12 semt konağımızda 12 spor salonu var. Ayrıca dış mekanlarda da sabah sporu yapıyoruz. Bugün 2 bin kadın spor yapıyor, yanlarına da bir diyetisyen ekliyoruz. Bu rakam 20 bin, 30 bin olmalı. Hasköy ve Sütlüce sahilleri sabah spor yapan insanlarla dolmalı” diye konuştu.


Buz pistinin önceden sadece televizyonlar da izlenen bir spor aktivitesi olduğunu söyleyen Demircan “Buz pistinde 15 bine yakın çocuk hem eğlenecek hem spor yapacak. Biz, bu aktiviteyi 8 yıldır sürdürüyoruz” şeklinde konuştu.


Pistte kayan çocukları mutlu gözlerle izleyen Demircan “Bütün hayatı kucaklayacak işler yapıyoruz. Aslında belediye hayatın her yerinde var. “Sana belediye baksın” cümlesinde “Belediye her şeye bakar” hakikati gizli.


30 Nisan’a Kadar Açık


Mobil buz pistinin çevresine geri dönüştürülebilir atıkların önemine dikkat çekmek amacıyla geri dönüşüm konteynerleri ve kutuları yerleştirildi. Çocuklar bir adet kağıt, plastik ya da pil gibi geri dönüşebilir atık getirdiklerinde biletlerini alarak buz pistine çıkıyor. Beyoğlu Belediyesi Mobil Buz Pisti 30 Nisan 2014 tarihine kadar açık kalacak.


Buz pateni yapmayı bilmeyenler için de her şey düşünüldü. Geri dönüşüm getirip biletini alanlar uzman eğitmenlerin gözetiminde kayacak. İlçedeki okullarda eğitim gören öğrenciler Beyoğlu Belediyesi’nin araçlarıyla buz pistine ulaştırılacak. Buz pisti her gün 09.00-19.00 saatleri arasında hizmet verecek.


Geri Dön