27 / 04 / 2024

Beyoğlu Fetihtepe Mahallesi kentsel dönüşüm projesinde yeni süreç!

Beyoğlu Fetihtepe Mahallesi kentsel dönüşüm projesinde yeni süreç!

Bir süredir şehir yenileme projesi süren Beyoğlu Fetihtepe Mahallesi 3550. adada beklenen süreç için düğmeye basıldı ve önceden tebliğ edilen hukuki sürede evlerini tahliye etmeyen hak sahiplerinin binalarında elektrik, su ve doğalgaz erişimi kesildi. 



KONUTLARDA YENİLEME BEDELİ ORALAMA 148 BİN TL 

Beyoğlu Belediyesi'nde yer alan habere göre; Bakanlığın hazırladığı yönteme göre; konut ahipleri ortalama 85 metrekare eve sahip olurken, yenileme projesi için toplam 148 bin Türk Lirası ödeme yapacak. Bakanlık, alacağı bedeli projenin başından itibaren 2 defa yüzde 30’şar oranda indirimle sunarken inşaat maliyetlerini de 2020'deki tutarlarda sabitledi. Hak sahipleri isterlerse ödeyecekleri toplam ortalama 148 bin lirayı 20 senede taksitlendirerek de ödeyebilecek ve ilk taksitlere yeni evlerin anahtar tesliminde başlanacak. 

Beyoğlu Fetihtepe Mahallesi kentsel dönüşüm projesinde yeni süreç!

9 AYDIR KİRA YARDIMI YAPILIYOR 

Bakanlık muvafakatname imzalayıp konutlarını tahliye eden hak sahiplerine Kira ve Taşınma Yardımı yapıyor. Halihazırda evlerini tahliye eden ve aylardır kira yardımı alan hak sahiplerinin gözü projenin bir an önce bitirilmesinde ve yeni dairelerine kavuşmakta. 

Gayrimenkul satışları artık noterliklerden de yapılabilecek! Yeni düzenleme bugün Meclis'te! 

Milyonların beklediği atama müjdesi nihayet geldi! Öğretmen ataması ne zaman yapılacak?

Bitcoin ve altcoinler için yeni yasa çıktı! Resmen duyuruldu!


Geri Dön