29 / 03 / 2024

Beyoğlu'ndaki bazı oteller ruhsatsız diye kapatılmış!

Beyoğlu'ndaki bazı oteller ruhsatsız diye kapatılmış!

Beyoğlu' ndaki bazı oteller kapatıldı. İşletmelerin ruhsatı olmadığı için kapatıldığı öğrenilirken, mahalleli otellerin kapatılma nedeninin Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ ın açıklamasıyla alakalı olmadığını söyledi.




Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin’in, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın açıklamalarından sonra Beyoğlu’nda bazı otel ve pansiyonların kapatıldığını iddia etmesinin ardından dikkatler kapatılan bu otel tipi işletmelere çevrildi. İşletmelerin ruhsatı olmadığı için kapatıldığı öğrenilirken, mahalleli otellerin kapatılma nedeninin Başbakan Erdoğan’ın açıklamasıyla alakalı olmadığını söyledi. 


CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın kız ve erkeklerin aynı yurtta kalamayacağına yönelik açıklamalarının ardından, Beyoğlu’nda bazı apart evlerin basıldığını öne sürdü. Açıklamanın ardından Tekin’in söylediği Serdar Ekrem Sokak’a giden gazeteciler, pek çok pansiyon, otel ve apart otelin belediye ekipleri tarafından ruhsatı olmadığı gerekçesiyle mühürlendiğini gördü. 


'RUHSATSIZLAR, VERGİ ÖDEMİYORLAR'


Çevredeki otellerin yüzde 80-90’ının ruhsatı olmadığı için kapatıldığını ifade eden çevre sakini Fikret Doğru, “15-20 gündür bu oteller kapatılıyor. Ruhsatsızlar, vergi ödemiyorlar. Belediye ve devletin herhangi bir geliri yok. Adamın parası var. Binayı satın alıyor ve otel yapıyor. Devlete millete faydası olacak ki devam etsin. Çoğunluğu daire olarak gözüküyor. Para kazanıldığını kimse bilmiyor. Her gün bir apart açılıyor. Büyük otelleri niye kapatmıyorlar?” dedi. 


Başbakan Erdoğan’ın yaptığı açıklamayla, işletmelerin kapatılması arasında bir ilişki göremediğini ifade eden Fikret Doğru, “Burada kimsenin evine baskın yapılmıyor ki. Şikayetçi olursan işlem yapılıyor. Böyle de olması lazım.” diye konuştu. 


Kapatılan mekanların ruhsatı olmadığına dikkat çeken aynı çevrede bakkal dükkanı işleten İbrahim Topal, “Ruhsatları var mı? Sordunuz mu? Ben niye ruhsatı asmışım. 3 senedir bu oteller var. Ancak bu konuda hükümetin de suçu var. Bu zamana kadar niye kontrol etmediler. Şimdi de kapatıyorlar. Bir otelden 30 kişi ekmek yiyor. Bu işlem önceden yapılmalıydı.” ifadelerini kullandı.


Cihan


Geri Dön