26 / 04 / 2024

Beyoğlu'ndaki Lale Plak 65 yıl sonra kapandı!

Beyoğlu'ndaki Lale Plak 65 yıl sonra kapandı!

Bir dönemin gözde mekanlarından Lale Plak kapandı. 65 yıldır Beyoğlu’nda açık olan baba yadigarı dükkanı boşaltırken Hakan Atala “Burası müzisyenlerin buluşma yeriydi, içim buruk” diye konuştu...



Beyoğlu'nun uğrak mekanlarından65 yıldır hizmet veren Lale Plak kapandı.

Hürriyet'ten Sayit Durmaz'ın haberine göre; 65 yıldır hizmet veren ve ünlülerin uğrak mekanı olan Beyoğlu’nda Lale Plak kapandı. Mekan sahibi Hakan Atala, baba yadigarı dükkanı boşaltırken “Burası müzisyenlerin buluşma yeriydi, içim buruk” dedi.

Beyoğlu ndaki Lale Plak 65 yıl sonra kapandı!

AİLEVİ NEDENLER YÜZÜNDEN

Beyoğlu’nun sembolleri arasında yer alan Lale Plak artık yok. İbrahim ve Yusuf Atala kardeşler tarafından 1954 yılında İstiklal Caddesi’nde açılan plak dükkanı, “ailevi nedenler” yüzünden kepenklerini indirdi. Babasından kalan dükkanı 30 yıldır işleten Hakan Atala, Lale Plak’ın kapanmasında başka nedenlerin de etkili olduğunu dile getirdi:

Beyoğlu ndaki Lale Plak 65 yıl sonra kapandı!

MÜZİSYENLER BULUŞURDU

“65 yıllık serüvenimiz sona eriyor. Burası müzisyenlerin buluşma yeriydi. Sanatçılar plaklarını burada imzalardı. Aile arasındaki bir anlaşmazlıktan dolayı bina satıldı, dükkanı kapatmak zorunda kaldık. Ama tabii ki tek sebep bu değil. Beyoğlu’nun o eski tarihi dokusunun kalmaması ve müzik sektörünün geldiği noktanın da etkisi oldu. İçim buruk.” 

 


Geri Dön