20 / 04 / 2024

B&G Store yeni markası için 5 yılda 10 adet mağaza açacak!

 B&G Store yeni markası için 5 yılda 10 adet mağaza açacak!

Guess Kids’in Türkiye haklarını satın alan B&G Store yeni markası için 5 yılda 10 adet mağaza açacak. 5 yıllık anlaşma yapan B&G Store markanın Arap ülkelerindeki haklarını almak için de çalışmalara başlıyor. 2 milyon Euro’luk yatırıma hazırlanıyor






 

Türkiye’de toplam 55 mağazası ile faaliyet gösteren çocuk giyim markası B&G Store, şimdi de Guess Kids’i Türkiye’ye getiriyor. İtalya’da yılda iki kez düzenlenen Çocuk Fuarı Pitti Bimbo’da tanışıp görüşmeye başladığı Guess Kids’in Türkiye’deki tüm satış haklarını satın aldı. Bu anlaşma kapsamında Türkiye’de 5 yılda 10 Guess Kids mağazası açacaklarını söyleyen B&G Store Yönetim Kurulu Başkanı Seyidullah Nebati, “Guess Kids 2013 İlkbahar koleksiyonunu B&G store mağazalarında sergilemeye başlayacağız. Artık Türkiye’deki bütün Guess Kids hakları 5 seneliğine bize ait. Marka için en az 2 milyon Euro’luk yatırım yapacağız” dedi.


ARAP ÜLKELERİ İÇİN ÇALIŞIYOR

Türkiye hakkı için aralarındaki görüşmelerin 6 ay sürdüğünü ifade eden Nebati, Türkiye’nin ardından Arap ülkeleri ile ilgili de çalışmalara başlamalarının gündemlerinde olduğunu dile getirdi. Guess Kids’in dünyada en hızlı büyüyen orta-üst sınıf marka olduğunu ancak krizin etkilediği bazı Avrupa ülkelerinde mağazalar hızla açılmaya devam etse de hedeflenen cirolara ulaşılamadığını belirten Nebati şöyle devam etti: “Biz Avrupa’ya yakın ve büyüyen tek ülkeyiz.. Türkiye de orta-üst sınıfa hitap eden tek organize çocuk markası zinciriyiz. Guess Kids ürünlerinin üretimin bir kısmı Türkiye’de yapılıyor. Bu oran biraz daha artacak.”


Türkiye’de Guess Kids ürünleri için Avrupa ile bire bir aynı fiyat uygulanacağını, ancak KDV nedeniyle fiyatların yüzde 3 düşük olma olasılığı olduğunu belirten Nebati “Bu anlaşma Uzakdoğu’da üretilecek ürünlerin ülkemizde üretilmesine katkı sağlayabilir” diye konuştu. 


B&G Store; Patrizia Pepe, Bikkembergs,Miss Sixty, gibi markaların çocuk line’larını Türkiye’ye getiriyor.  B&G Store un yaptığı anlaşmaya göre Türkiye'de önümüzdeki 5 yılda 2 milyon Euro yatırımla 10 adet Guess mağazası açılacak.


Halka arzla Avrupa başkentlerine girecek

B&G Store olarak halka açma girişimleri de buılunduğunu belirten Nebati "Bu doğrultuda geliştirdiğimiz planlan 2014 yılının Nisan ayında hayata geçirmeyi amaçlıyoruz. Şirketimizin halka açılmasıyla elde edeceğimiz sermaye ile Avrupa ülkelerinin tamamının başkentlerinde mağazalar açarak, yurtdışı pazarlarda da hedeflediğimiz noktaya gelmeyi planlıyoruz. Her yıl ortalama 8-12 mağaza açarak 2015'te 100 mağazalı ve 100 milyon TL cirolu bir marka olma hedefindeyiz " dedi.

Habertürk



Geri Dön