28 / 03 / 2024

Bien Seramik 2011 yılı trendlerini tanıttı!

Bien Seramik 2011 yılı trendlerini tanıttı!

2011’de evlerimizin hem hijyen hem de estetik anlamda en özel köşeleri olan ıslak zeminleri kaplayan seramik trendleri nasıl olacak Bien Seramik Başdanışmanı M. Aykut Bulut, bu yılın trendlerini anlattı



2011’de evlerimizin hem hijyen hem de estetik anlamda en özel köşeleri olan ıslak zeminleri kaplayan seramik trendleri nasıl olacak Bien Seramik Başdanışmanı M. Aykut Bulut, evleri için seramik araştıranlara bu yılın trendlerini anlattı. 2011’de dijital teknolojinin olanaklarını kullanan, doğallığı ve canlı renkleri ön plana alan tasarımlar yaşam alanlarımızı güzelleştirecek.

2011’de evini baştan yaratmak isteyenleri çok özel tasarımlar bekliyor. Özellikle farklı desen ve renklerdeki seramiklerle bezenmiş banyo ve mutfaklar, yaşadığı mekânın işlevselliği kadar görünümüne de özen gösteren hanımlarda “evde daha fazla zaman geçirme isteği” uyandıracak. Islak zeminler eskisinden çok daha farklı anlamlar yüklenerek yaşamımızda artık daha fazla yer tutmaya başlayacak.

Seramik firmalarının tüketicilerin ihtiyaç ve beğenilerini karşılayabilmek için kıyasıya bir rekabet içinde olacakları 2011’de; kullanıcısında dokunma hissi uyandıran, yüksek teknolojiyle üretilmiş dijital baskılı seramikler öne çıkacak. Sıradan tasarımların yerini; bulunduğu mekâna ferahlık katan üç boyutlu, doğal desenli ve canlı renklere sahip yer ve duvar karoları alacak.
Bu yıl evlerde dijital teknolojinin bir ürünü olarak üç boyutlu, doğal taş görünümlü ve geometrik oyunlu seramiklerin kullanılacağını belirten Bien Seramik Başdanışmanı M. Aykut Bulut, klasik anlamda ağaç, tekstil gibi doku desenlerinin de çizgisini koruyacağına dikkat çekiyor.

Tamamlayıcı aksesuvarda ise bütün karo yüzeyine yapılmış dekor çalışmalarının geometrik, eski, klasik ve floral formda öne çıkacağına değinen Bulut; “İç hacimlerde yer ve duvar karolarında transparanlığın arttığı güçlü, parlak renklerin kullanıldığı, özgür renklerin yaratıldığı bir yıl bizi bekliyor. Bununla birlikte; eski ile yeninin modern bir çizgide birleştiği birçok ürünü göreceğiz. Güçlü transparanın yanında, yeni mat ürünlerde de sedef parlaklığı yaşanacak. Yani bu yıl mat bile parlayan bir mat olacak” diyor.

Renklerde ise vizon ve toprağın alıcısı her zamanki gibi yine olacak. Petrol mavisi ve azul renklerin yanı sıra tarçın rengi de banyo ve mutfaklarda sıklıkla görülecek. Bugün az sayıda seramik firmasının “siyahın prestijini” hakettiği şekilde yansıtmayı başardığı seramikler ise en çok tercih edilen ürünler arasındaki yerini alacak.


Geri Dön