26 / 04 / 2024

Bilal Doğan: Kültürpark için referandum yapalım!

Bilal Doğan: Kültürpark için referandum yapalım!

İzmir'de Kültürpark ile ilgili tartışmalar sürerken AK Parti'den farklı bir öneri geldi. AK Parti Grup Başkanvekili Bilal Doğan, belediye meclis toplantısında, "Kültürpark Projesini referanduma sunalım" dedi.




İzmir'de Kültürpark ile ilgili tartışmalar sürerken AK Parti'den farklı bir öneri geldi. AK Parti Grup Başkanvekili Bilal Doğan, belediye meclis toplantısında, "Kültürpark Projesini referanduma sunalım" dedi. Başkanvekili Sırrı Aydoğan idaresinde gerçekleşen oturumda söz alan AK Partili Doğan, Kültürpark projesinin İzmirlilere yeterince anlatılmadığını ifade ederek, konuyla ilgili halk oylaması yapılması gerektiğini söyledi.


İstanbul Bakırköy Belediyesi'nin marina projesiyle ilgili halk oylamasına gittiğini hatırlatan Doğan, "Katılımcı, şeffaf ve hesap verilebilir yönetim anlayışı gereği, halkın yanında, halkla el ele bir çalışma yapmanızı önereceğiz. Kültürpark için halkımızın ortak akıl, çoğulculuk ve katılımcılık açısından iradesini sandığa yansıtması için bir fırsat yaratın. Gelin bu inadınızdan vazgeçin. Kültürpark için referandum düzenleyelim. Projeye 'ben yaptım oldu' gözüyle bakmak yerine, halk istiyorsa, halkla birlikte hayata geçirin. İzmirliler istemiyorsa, bu projeyi zorla, dayatmayla yapmanın da bir anlamı yoktur. Eğer kendinize ve projenize güveniyorsanız, sizi seçen, size oy veren vatandaşlarınızdan onay isteyin. Halkın evet demediği bir uygulamaya imza atmayın" diye konuştu. Başkanvekili Aydoğan ise Doğan'a yanıt verirken şunları söyledi: "Dinin yarısı insaf. En çok tartışılan, en çok açıklanan konulardan biri Kültürpark'tır. Beğenmeyebilirsiniz, ama 'kimsenin haberi yok' 'tartışılmadı' derseniz olmaz."


CHP'li Yiğit'i kınadılar


Meclis toplantısının ardından AK Parti grubu ortak basın açıklaması yaparak CHP  İzmir  Milletvekili Ali Yiğit'in "İzmir Türkiye'den ayrılsın" sözlerini kınadı. AK Partili üyeler Yiğit'in sözlerine tepki gösterdi. Grup Başkanvekili Doğan, "Kendisinin "İzmir Türkiye'den ayrılsın Avrupa'ya girsin" şeklindeki talihsiz açıklamasını kınıyoruz. İzmir Türkiye'nin en güzel ve en gözde kentlerinden bir tanesidir. İzmir'le ilgili olarak yeteri kadar bilgisi yok. Sayın Yiğit bilmelidir ki, İzmir düşman işgalinde milli mücadelenin başladığı, düşmana ilk kurşunun atıldığı ve işgalcilerin denize döküldüğü kenttir. İzmir vatanın birlik beraberliği için büyük fedakarlık yapmış bir kenttir" dedi. Doğan sözlerini şöyle sürdürdü: "Bu kent Türkiye'nin bölünmez bir parçasıdır. CHP bugün böyle ayrılıkçı ve HDP'ye yakın mesajlar veriyor. Son günlerde izlediği bu politikayı kınıyoruz. Bu açıklamalar bir CHP İzmir milletvekiline yakışmamıştır. Aynı şekilde CHP'li meclis üyeleri, il teşkilatı ve parti genel merkezinin de bu açıklamayı kınamasını bekliyoruz. Milli birlik ve beraberliğe en çok ihtiyaç duyduğumuz böylesine bir dönemde yapılan bu açıklamalar manidardır."



Yeni Asır



Geri Dön