19 / 04 / 2024

Bilecik ticaret merkezi ve AVM inşaat ihalesi 12 Eylül'de!

Bilecik ticaret merkezi ve AVM inşaat ihalesi 12 Eylül'de!

Bilecik Belediyesi tarafından Merkezde ticaret merkezi - AVM - yeraltı otoparkı ve meydan düzenlenmesi yapımı işi ihale ediliyor..



Bilecik Belediyesi ticaret merkezi - AVM - yeraltı otoparkı ve meydan düzenlenmesi yapımı ihale edilecek. Muhammen bedeli 24 milyon 351 bin 929 TL olarak belirlenen iş için ihale 12 Eylül'de gerçekleşecek.


BİLECİK BELEDİYESİ TİCARET MERKEZİ - AVM - YERALTI OTOPARKI VE MEYDAN DÜZENLENMESİ YAPIMI İHALE EDİLECEKTİR

Bilecik Belediye Başkanlığından:


1 - Bilecik Belediyesi’nin mülkiyetinde bulunan Bilecik İli Merkezde yer alan 89 ada 12 parseldeki taşınmaz üzerine AVM, 89 ada 13 parsel taşınmaz üzerine Yeraltı Otoparkı ve Meydan düzenlenmesi, 140 ada 1 parseldeki taşınmaz üzerine Ticaret Merkezi yapımı işlerini kapsar. İdare tarafından verilen projeye uygun olarak, Yüklenici 89 ada 12 parsel üzerine AVM inşaatı, 89 ada 13 parsel üzerine Yeraltı Otoparkı ve Meydan düzenlemesi, 140 ada 1 parsel üzerine Ticaret Merkezi yapımını eş zamanlı olarak gerçekleştirecek olup kesin kabule ilişkin işlemlerin tamamlanmasına müteakip, 89 ada 13 parsel üzerindeki Yeraltı Otoparkı ve Meydan düzenlenmesi ile 140 ada 1 parsel üzerindeki Ticaret Merkezinin mülkiyetinin idarede kalması karşılığında (takas usulü), 89 ada 12 parsel üzerine yapımını gerçekleştirdiği AVM mülkiyetinin yüklenicide kalması kaydıyla ve ayrıca idareye ödenmek üzere 5.000.000,00 TL (Beş milyon TL) Nakit Para üzerinden artırım yapılarak 2886 sayılı Devlet İhale Kanununun 35(a) maddesi gereğince kapalı teklif usulüyle 12/09/2017 Salı günü saat 14:30’da Bilecik Belediyesi Binasında bulunan Belediye Encümeni Toplantı Salonunda yapılacaktır.


2 - İŞİN MUHAMMEN BEDELİ SÜRESİ VE GAYRİMENKULLERE AİT BİLGİLER

Muhammen Bedel: 24.351.929,00 TL. (Yirmidörtmilyonüçyüzellibirbindokuzyüzyirmidokuz Türk Lirası)


Bilecik ticaret merkezi ve AVM inşaat ihalesi 12 Eylül de!


İŞİN BİTİŞ SÜRESİ: SÖZLEŞME İMZALANMASINA MÜTEAKİP 18 AY

3 - İstekliler, ihaleye ilişkin bilgileri Bilecik Belediyesi Mali Hizmetler Müdürlüğünden görebilir ve taşınmazlara ait ihale şartnamelerini 1.000,00-TL (BinTürkLirası) ücret karşılığında satın alabilirler.

4 - İstekliler söz konusu gayrimenkullerin yapım ihalesine katılabilmek için geçici teminatını nakden veya teminat mektubu ile yatırmak zorundadır. Geçici teminat: 730.557,87 TL. (Yediyüzotuzbin Beşyüzelliyedi TL Seksenyedi KRŞ) dir. (Bu bedel muhammen bedelin %3’üdür.)

Geçici Teminat mektubunun süresi en az 90 (doksan) gün süreli olacaktır.

5 - İhaleden doğacak tüm masraflar (Damga vergisi, resmi vergiler, harç, gibi giderler) alıcıya ait olacaktır.

6 - İhaleye girmek için isteklilerde şu şartlar aranır:

a) Türkiye’de tebligat için adres beyanı vermesi. (Beyanda telefon, faks var ise elektronik posta adresi bilgilerinin belirtilmesi)

b) Mevzuatı gereği kayıtlı olduğu Ticaret ve/veya Sanayi Odası ya da Esnaf ve Sanatkar Odası veya ilgili Meslek Odası belgesi; (aslı, noter tasdikli sureti veya aslı İdarece görülmüş sureti)

b1) Gerçek kişi olması halinde, kayıtlı olduğu Ticaret ve/veya Sanayi Odasından ya da Esnaf ve Sanatkar Odasından veya ilgili meslek odasından, ilk ilan veya ihale tarihinin içinde bulunduğu yılda alınmış, odaya kayıtlı olduğunu gösterir belge,

b2) Tüzel kişi olması halinde, ilgili mevzuatı gereği kayıtlı bulunduğu Ticaret ve/veya Sanayi Odasından, ihale tarihinin içinde bulunduğu yılda alınmış, tüzel kişiliğin odaya kayıtlı olduğunu gösterir belge.

c) Teklif vermeye yetkili olduğunu gösteren imza beyannamesi veya imza sirküleri; (noter tasdikli sureti veya aslı İdarece görülmüş sureti)

c1) Gerçek kişi olması halinde, noter tasdikli imza beyannamesini

c2) Tüzel kişi olması halinde, ilgilisine göre tüzel kişiliğin ortakları, üyeleri veya kurucuları ile tüzel kişiliğin yönetimindeki görevlerini belirtilen son durumu gösterir Ticaret Sicil Gazetesi, bu bilgilerin tamamının bir Ticaret Sicil Gazetesinde bulunmaması halinde, bu bilgilerin tümünü göstermek üzere ilgili Ticaret Sicil Gazeteleri veya bu hususları gösteren belgeler ile tüzel kişiliğin noter tasdikli imza sirkülerini,

d) İstekliler adına vekâleten ihaleye katılınması durumunda, istekli adına teklifte bulunacak kimselerin Noter tasdikli vekâletnameleri ile vekâleten iştirak edenin noter tasdikli imza beyannamesinin noter tasdikli sureti,

e) İsteklilerin ortak girişim olması halinde bu iş için ortak girişim beyannamesi vermesi.

f) İlan tarihinden sonra ilgili vergi dairesinden veya internet vergi dairesinden alınacak vergi borcu olmadığına dair belgenin aslı veya Vergi Dairesinden alınan yazı aslının İdareye ibraz edilmesi.

g) İlan tarihinden sonra ilgili Sosyal Güvenlik Kurumundan veya Sosyal Güvenlik Kurumunun internet adresi üzerinden alınacak prim borcu olmadığına dair belgenin aslı veya Kurumdan alınan yazı aslının İdareye ibraz edilmesi.

h) Ortak girişim olması halinde her bir ortak ayrı ayrı (a, b, c, d, g, h, ı) bentlerinde belirtilen belgeleri vermek zorundadır.

ı) Taahhüt durumu bildirisi ve buna ait belgeler

İhale tarihi itibarı ile geçerli olan Çevre ve Şehircilik Bakanlığından alınmış en az (B) grubu müteahhitlik karnesi veya inşaat işlerine ait Resmi Kurumlardan alınmış benzer işe ait İş Bitirme Belgelerini (2886 sayılı Devlet İhale Kanunu veya 4734 sayılı Kamu İhale Kanunu kapsamında alınmış) veya istekli adına verilen benzer işe ait ilgili Belediyelerden alınmış Yapı Kullanma İzin Belgesi veya alınmış İş Bitirme Tutanağının İdareye ibraz edilerek sunulması zorunludur.

İstekli adına birden fazla iş bitirme belgesi olması halinde, iş bitirme belgelerinde belirtilen tutarlar toplanarak değerlendirilecektir. İsteklilerin ortak girişim olması halinde iş bitirme belgeleri müştereken değerlendirilir. Ortaklardan birinin istenen şartları sağlaması halinde diğer ortaklardan iş bitirme belgesi aranmaz.

7 - İhaleye iştirak edeceklerin ihale günü saat 14:30’a kadar, teklif zarfınıda içeren ihale dosyasını yukarıda ve şartnamede belirtilen belgeler ile birlikte Bilecik Belediyesi Mali Hizmetler Müdürlüğüne teslim ederek, ihale saatinde Bilecik Belediyesi Encümen salonunda hazır bulunmaları gerekmektedir. Posta, kargo, telgrafla veya internet üzerinden yapılan müracaatlar kabul edilmeyecektir.

8 - İş bu ihale ilanı genel bilgi niteliğinde olup İhale Şartname hükümleri uygulanacaktır.

9 - İdare, 2886 sayılı Devlet İhale Kanununun 29’uncu maddesi gereği ihaleyi yapıp yapmamakta serbesttir.

İlan olunur.




Geri Dön