27 / 04 / 2024

Bilecik'te eski binalara kiracı bulunamıyor!

Bilecik'te eski binalara kiracı bulunamıyor!

Bilecik’te yaşayan ev sahipleri, eski olan binalarına kiracı bulma konusunda sıkıntı yaşıyor. Montolamasız, doğalgaz ısıtması yerine sobalı olan ve yığma tuğlalı evler, vatandaşlar tarafından kiralanmak istenmiyor...




Bilecik’te yaşayan ev sahipleri, eski olan binalarına kiracı bulma konusunda sıkıntı yaşıyor.


Montolamasız, doğalgaz ısıtması yerine sobalı olan ve yığma tuğlalı evler, vatandaşlar tarafından kiralanmak istenmiyor. Kent merkezindeki birçok eski binanın camında 'kiralık' yazısı bulunmasına rağmen, binaları kiralamak isteyen kimse çıkmıyor. Isınma maliyetlerinin yüksek olması, depreme dayanıklılık durumu, binalarda asansör sisteminin bulunmaması, evdeki mutfak ve banyo kısımlarının eski olması nedeniyle eski evlere kiracı bulunamadığını belirten emlakçı Ali Kılıç, kente üniversitenin gelmesi ile inşaat yapımında artış yaşandığını, kişilerin yeni binaları tercih ettiğini söyledi.


"Vatandaş ev kiralamak ya da satın almak isterken montamalı ve doğal gaz ısıtmalı yeni binalarda yaşamak istiyor" diyen Kılıç, "Şahsın eski evi varsa hemen bir müteahhitle kat karşılığı vererek, yeni binaya sahip oluyor. Müteahhit binaya başlayıp teslim edeceği süre içerisinde ise, bina sahibinin kirası karşılanıyor. Eski binaları genellikle kente mülteci olarak gelen Iraklı, İranlı vatandaşlar kiracı olarak tutuyor. Bilecik’te yeni, eski satılık ve kiralık çok sayıda bina var. Zaten çok eski ahşap binalar kaderine terk edilmiş durumda” şeklinde konuştu.



Hürışık Gazetesi



Geri Dön