20 / 04 / 2024

Tahliye taahhütnamesi var kiracı çıkmıyor ne yapmalıyım?

Tahliye taahhütnamesi var kiracı çıkmıyor ne yapmalıyım?

Mesken kiralamalarında kiracı ilk kira senesinden sonra çıkacağı tarih için tahliye taahhütnamesi imzalayabiliyor. Peki, elimde tahliye taahhütnamesi var kiracı çıkmıyor ne yapmalıyım? diyorsanız işte yanıtı...



Tahliye taahhütnamesi var kiracı çıkmıyor ne yapmalıyım?

Mesken kiralamalarında kiracı ilk kira senesinden sonra çıkacağı tarih için tahliye taahhütnamesi imzalayabiliyor. Bu taahhütnameyi imzalayan kiracıların belirtilen tarihte evi boşaltmaları gerekiyor.


Tahliye taahhütnamesinin geçerli sayılabilmesi için; İlk kira sözleşmesi yapılırken verilmemiş olması gerekiyor. Taahhütnamenin yazılı bir şekilde olması gerekiyor.


Ayrıca özgür irade ile belirlenmiş bir tahliye tarihini içermesi gerekiyor.


Buna karşın ilk kira yılı içinde hatta kira sözleşmesi yapılırken alınan tahliye taahhüdü geçersiz sayılıyor. 


Bu nedenle tahliye taahhütlerinin kira sözleşmesi tarihinden daha sonraki dönemlerde imzalanması gerekiyor. Peki, "Tüm koşullara uygun olarak hazırlanan tahliye taahhütnamesi var kiracı çıkmıyor ne yapmalıyım?" diyorsanız hemen yanıtlayalım.


Tahliye taahhüdü veren ancak buna rağmen evi boşaltmayan kiracılar hakkında dava açılabiliyor. Dava açılabilmesi veya icra takibi yapılabilmesi için, taahhüt tarihinden 30 gün önce kiracıya ihtar çekilmiş olması gerekiyor.  


Tahliye taahhütnamesi ne zaman alınmalı?



Işıl Seren KESKİN/Emlakkulisi.com



Geri Dön