26 / 04 / 2024

Bill Gates kripto para değil, Trakya'da arazi alıyor!

Bill Gates kripto para değil, Trakya'da arazi alıyor!

Türkiye'de Kanal İstanbul güzergahındaki arazi satışları gündemdeyken, Bill Gates'in Edirne ve Kırklareli'nde 22 bin dönüm tarım arazisi satın aldığı belirtildi. Böylece, Bill Gates, Türkiye'de 56 bin dönüm arazinin sahibi oldu.



Yeni Çağ Gazetesi köşe yazarı Arslan Bulut, bugünkü köşesinde Bill Gates'in Trakya'dan arazi almasını kaleme aldı.

İşte Arslan Bulut'un 'Bill Gates, kripto para değil, Trakya'da toprak alıyor' başlıklı yazısı...

"Merkez Bankası, kripto paraların Türkiye'de ödeme aracı olarak kullanılamayacağına karar verdiğine göre bu alanda çok ciddi bir sorun yaşandı! Yoksa, Türkiye kripto para ile kumar mı oynadı?" sorusu gündemdeydi ki, bu sorunun üstünden 24 saat bile geçmemişken öncü sarsıntılar yaşandı ve ilk kripto para olayı gündeme bomba gibi düştü. Ardından Bitcoin'deki değer düşüşü hızlandı. 

Hiçbir karşılığı olmayan uydurma para birimleriyle devlet paralarının yok edilmesi, "tek para, tek millet, tek devlet, tek dil, tek din" ve nihayet "tek dünya devleti" hedefi için öncelik niteliği taşıyor. 

"Tek para" amacına hiç değinmeden, sürecin engellenemeyeceğini ileri süren kişilere her devletin kendi kripto parasını çıkarması durumunda sürecin tersine dönebileceği söylenebilir. Devlet demek, para basma yetkisi anlamını taşır. 

Bill Gates kripto para değil, Trakya da arazi alıyor!

***

Tabii ki küresel ekonominin büyük ölçüde dolarla bir olması, büyük bir adaletsizlik. ABD, askerî teknolojideki üstünlükle kazandığı güçle, dünya ekonomisini dolarla ilişkilendirdi. ABD sıkıştıkça FED para basıyor ve hükümet borç alıyor. Herkes bu paraya hücum ediyor ve böylece değeri de azalmıyor. 

Bir gün dolar da sıfırlanabilir. Zira ABD'nin 30 trilyon dolar borcu ödeme yapması yalnızca böylece mümkün görünüyor. Dolar paçavradan değersiz olursa, Çin ekonomisi de çökmeyle karşı karşıya kalır. Çünkü ABD'nin en büyük alacaklısı Çin. 

***

Tek paranın ilk hedefi, ulusal ekonomilerin çökmesini sağlamak. Hiç çökmeyecek olan ekonomik değer ise toprak olarak belirtiliyor. Dünya ekonomisi, Kovid-19 salgını bahane edilip "Büyük Sıfırlama" yolunda giderken, Bill Gates'in bir yandan aşı üreten kuruluşlara parasal anlamda destek olması, diğer yandan da ABD'nin ve dünyanın en büyük toprak ağası olmasının nedeni de budur. 

Türkiye'de Kanal İstanbul güzergahındaki arazi satışları gündemdeyken, Bill Gates'in Edirne ve Kırklareli'nde 22 bin dönüm tarım arazisi satın aldığı belirtildi. Trakya 2000 Sitesi'ndeki habere göre; Gates, Türkiye'de toplam 56 bin dönüm arazi sahibi oldu. 

Bill Gates kripto para değil, Trakya da arazi alıyor!

Kastamonu gazetesi, "Başımıza Bill Gates kuşu kondu!" dedi.

Öyle ya devletin yerine Bill Gates geliyor. Avusturya merkezli uluslararası petrol ve gaz şirketi OMV'nin de Edirne ile Kırklareli'nde 6 bin dönüm tarım arazisi satın aldığı belirtildi. 

Haberlere göre Trakya'da en çok tarım arazisi satın alan kişinin ise Fıratpen'in sahibi iş adamı Nevzat Demir olduğu belirlendi. Demir geçen senelerde emlakçılar aracılığıyla Tekirdağ, Edirne ve Kırklareli'nde en az 517 bin dönüm tarım arazisinin sahibi oldu.

***

Yalnız bu haberlerde, toprak alımları, "Edirne ve Kırklareli küresel ısınmada az etkilenecek yerler arasında gösteriliyor." şeklinde belirtiliyor. 

Bill Gates'in Edirne ve Kırklareli'nden toprak almasının nedeni kurulması planlanan tek dünya devletinin merkezinin Kanal İstanbul ve etrafındaki topraklar olması mı? Zira her ne kadar iklim zirvesi yapsalar da küresel ısınma, şu an için bir öngörüden hatta dizayndan ibarettir. Bilimsel olarak doğrulanmış yanları bulunmuyor. Yine Bill Gates öncülüğünde, küresel ısınmayı iki derece azaltmak amacıyla, atmosfere tebeşir tozu püskürtmek projesine 20 bin uçakla İsveç'te start verecekler ama bu konuda iznin kimden alındığı da bilinmiyor. 

Bill Gates'in Kastamonu'dan arsa aldığı iddia edildi!

Kripto paralar daha çok insanı mağdur edecek!

Bill Gates Trakya'da arazi topluyor!

ABD'nin en büyük arazi sahibi Bill Gates oldu! 


Geri Dön