29 / 03 / 2024

Bill Gates Trakya'da arazi topluyor!

Bill Gates Trakya'da arazi topluyor!

Dünyanın en zengin insanları sıralamasında 4’üncü sırada olan Microsoft’un kurucusu Bill Gates, Edirne ve Kırklareli’nde 22 bin dönüm tarım arazisi aldı.



Dünyanın en zengin insanları sıralamasında 4’üncü sırada olan Microsoft’un kurucusu Bill Gates, Edirne ve Kırklareli’nde 22 bin dönüm tarım arazisi aldı. Keşan Postası'ndan İzzet Mede'nin haberine göre; Bill Gates’in Türkiye’de toplam 56 bin dönüm arazi aldığı, bir kısmının da Kastamonu’da olduğu ortaya çıktı.  

1 MİLYON DÖNÜM ARAZİ TOPLADI

Daha öncede dünyanın çeşitli ülkelerinde 1 milyon dönümden fazla arazi topladığı haberleriyle gündeme gelen Bill Gates’in arazi yatırımlarını gelecekte yaşanacak küresel ısınmadan en az etkilenecek bölgelerde gerçekleştirdiği belirtiliyor. Küresel ısınmada Türkiye’de en az etkilenecek yerler arasında Trakya’da Edirne ve Kırklareli’nin kuzey bölgeleri bulunuyor. Tekirdağ’ın bir kısmının küresel ısınmada etkileneceği fakat genel olarak Trakya’nın küresel ısınmada en az etkilenecek yerlerden olduğu söyleniyor. 

 Bill Gates Trakya da arazi topluyor!

Bill Gates’in Türkiye’de, Edirne, Kırklareli ve Kastamonu dışında küresel ısınmada az etkilenecek şehirlerden de arazi satın aldığı ifade edildi. Edirne, Kırklareli, Tekirdağ, Kastamonu, Uşak, Zonguldak, Iğdır, Kars, Mardin, Hakkari, Batman, Şırnak, Siirt, Antalya, Isparta, Aydın küresel ısınmadan en az etkilenecek şehirler arasında yer alıyor.

OMV TRAKYA’DA 6 BİN DÖNÜM ARAZİ ALDI

Bill Gates’in Türkiye’de 56 bin dönüm tarım arazisini ülkemizin tanınmış bir iş adamı aracılığıyla satın aldığı ve dikkat çekmemek için arazilerin Türk şirketleri üzerine yapıldığı da iddialar arasında. 

Merkezi Avusturya’nın Viyana şehrinde olan uluslararası petrol ve gaz şirketi OMV’nin de geçen senelerde Edirne ve Kırklareli’nde 6 bin dönüm tarım arazisi satın aldığı öğrenilmişti. OMV arazileri Türkiye’nin en büyük holdinglerinden birinin eski CEO’su aracılığıyla satın almıştı. Bu CEO’nun Edirne'deki bir ilçede tarım ve hayvancılık üzerine kendi yatırımları da mevcut.

 Bill Gates Trakya da arazi topluyor!

ZİYA TARIM TRAKYA’DA 517 BİN DÖNÜM ARAZİ TOPLADI

Trakya’da en çok tarım arazisi satın alan kişi ise Fıratpen’in sahibi iş adamı Nevzat Demir olarak kaydedildi. Demir'in, geçtiğimiz yıllarda emlakçılar aracılığıyla Tekirdağ, Edirne ve Kırklareli’nde en az 517 bin dönüm tarım arazisini satın aldığı öğrenildi. Ziya Organik Tarım A.Ş. şirketi aracılığıyla Trakya’da yüzbinlerce dönüm arazi satın alan iş adamı Nevzat Demir, Atatürk’ün talimatıyla Trakya’da tarım ve hayvancılığın gelişmesi için Lüleburgaz’da kurulan Sarımsaklı Çiftliği’ni de özelleştirme ile 58 milyon dolara satın almıştı. Sarımsaklı çiftliğinde fidan yetiştiriciliği dahil bir çok birim yer alıyor. Sarımsaklı Çiftliği'nde 17 bin dönüm birinci sınıf tarım arazi bulunuyor.

Demir, Trakya üreticisi için önemli olan Alpullu Şeker Fabrikası’nı ise yine özelleştirmede 2018'de 150 milyon TL'ye satın almıştı.

ABD'nin en büyük toprak sahibi Bill Gates neden bu kadar arazi aldığını anlattı!


Geri Dön