29 / 03 / 2024

Bill Gates'in 131 milyon dolarlık gizemli malikanesi!

Bill Gates'in 131 milyon dolarlık gizemli malikanesi!

Bill Gates ve Melinda Gates'in boşanma kararının ardından evin nasıl paylaştırılacağı merak edilmeye başladı. 131 milyon dolarlık malikane meraklıları için araştırıldı...



Dünyanın en zenginlerinden olan Bill Gates ile eşi Melinda Gates'in boşanma kararı almasının ardından bir hafta gibi bir zaman geçti ancak konu hala gündemden düşmüyor. Boşanma sonrasında çiftin hayır işlerine, finans dünyasına, teknolojiye ve küresel sağlık projelerine nasıl etki edeceğiyle ilgili bir çok yorum yapılıyor.

Hürriyet'te yer alan habere göre; Gates çiftinin Seattle'da bulunan komşuları evlerinin akıbetinin ne olacağını merak ediyor. Fiyatının 131 milyon doları geçtiği öğrenilen bu evin içini bu zamankadar kimse görmedi. Ancak yerel basında boşanma sonrasında malikanenin el değiştirebileceği ve bununla beraber Gates'ler ve yakın çevrelerinde bulunan kişiler dışında insanların da evin içini görebileceği yorumlarında bulunuluyor.

Bill Gates in 131 milyon dolarlık gizemli malikanesi!

Washington Medina'daki malikanesi 90'lı yılların ardından Amerikalılar tarafından araştırılıyor. Yaklaşık 6132 metrekarelik bir alandan oluşan malikanenin içerisinde her şey bulunuyor.

Malikanenin bütün araziden oluşan bir özel server sistemi, su altı müzik sistemine sahip 18 metrelik bir yüzme havuzu, 230 metrekarelik alanda bulunan bir dağın zirvesinden çıkarılan taşlarla döşenmiş bir spor salonu, 93 metrekarelik bir yemek odası, kubbeli mimarisiyle özel bir kütüphanesi, özel bir spa'sı, 18 metrelik bir havuzlu spor salonu, bir trampolin odası ve alabalık, somon gibi balıkların yüzdüğü özel bir deresinden oluşuyor.

Bill Gates in 131 milyon dolarlık gizemli malikanesi!

Çıkan haberlerde lüks malikanenin çatısının paslanmaz çelikten inşa edildiği üzerinin özel çimlerle kaplı olduğu ifade ediliyor. 7 yatak odalı malikane içerisinde ayrıca toplam 24 banyo bulunuyor. 

1995 yılında evin özelliklerini New York Times Gazetesi'ne anlatan Timothy Egan, "Batman görse yüzü kızarırdı" yorumunda bulunuyor. 


Geri Dön