25 / 04 / 2024

Bimeks 2015 yılında 5 mağaza açacak!

Bimeks 2015 yılında 5 mağaza açacak!

Hikâyesi 1989'da Akgiray kardeşler tarafından Kadıköy'ün Mühürdar Caddesi'nde 80 metrekarelik bir dükkânda başlayan teknoloji zinciri Bimeks, 25'inci yaşını kutluyor. Firmanın Türkiye'nin 58 ilinde 140'tan fazla mağazası var...



Hikâyesi 1989'da Akgiray kardeşler tarafından Kadıköy'ün Mühürdar Caddesi'nde 80 metrekarelik bir dükkânda başlayan teknoloji zinciri Bimeks, 25'inci yaşını kutluyor. Bugün Türkiye'nin 58 ilinde 140'tan fazla mağazası olan çeyrek asırlık şirket, 25'inci yılını İstanbul'da düzenlediği bir akşam yemeğinde kutladı. Bimeks Yönetim Kurulu Başkanı Murat Akgiray, şirketi geçmişten bugüne taşıyan en büyük gücün dürüstlük çerçevesindeki farklı bir bakış açısı olduğunu söyledi. Electroworld ve Darty mağazalarını satın almalarının etkisiyle bu yılı yüzde 100 artışla 1.35-1.4 milyar lira ciro ile tamamlayacaklarını belirten Akgiray, "Aynı metrekaredeki büyümenin ise yüzde 15'in üzerinde gerçekleşeceğini açıkladı. Akgiray, kredi kartlarına getirilen taksit sınırlamasının daha hızlı bir büyümeyi engellediğini söyledi. 


KÂRLILIĞA ODAKLANACAK 

Bimeks'in 2013 satış gelirleri 696.6 milyon lira olarak gerçekleşmişti. Şirket bu yılın dokuz ayında ise yüzde 100 artışla 874.7 milyon lira satış geliri elde etti. Bundan sonraki stratejilerinin yeni mağaza açmaktan ziyade, kârlılığa odaklanmak olduğunu belirten Akgiray, "2015'te mağaza açacağız. Ama verimsizlik nedeniyle kapatacaklarımız da olacak. Bazı mağazalarımızın metrekarelerinde küçülmeye gideceğiz. 2015 sonunda mağaza sayımız 3-5 fazla olabilir. Ama metrekaremiz bu yılla aynı seviyede olacak" dedi. Akgiray, satın almalar sonrası ortaya çıkan birleşme maliyeti ve devralınan mağazaların ürün portföylerindeki bozukluğa rağmen bu yılı kârla tamamlamayı beklediklerini söyledi. Bimeks, ilk dokuz ayı 3.8 milyon lira net kârla tamamladı. Bimeks İcra Kurulu Üyesi Dr. Ahmed Akgiray ise, Electro World ve Darty satın almalarıyla büyüyen ve güçlenen Bimeks'in hem tecrübeli, hem de genç ve dinamik çalışanlara sahip olan+ ayrıcalıklı bir şirket olduğunu söyledi. Akgiray, Türk insanının teknolojiyi yakından takip ettiğini kaydetti. 


Sabah


Geri Dön